Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b3e5c64e3c6f987d34e8a2b455b29ffd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
10 kuollut lumivyöryssä Himalajalla – kymmeniä kateissa – Uutisalue

10 kuollut lumivyöryssä Himalajalla – kymmeniä kateissa

Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut ja lähes 20 kadonnut lumivyöryn seurauksena Himalajalla, kertoo BBC.

Intialainen vuorikiipeilyjärjestö Nehru Institute of Mountaineering (NIM) kertoi tiistaina tiedotteessa, että 34 vuorikiipeilyharjoittelijaa ja seitsemän ohjaajaa harjoittelivat Draupadi ka Danda -vuorella Himalajalla, jonne lumivyöry iski noin kello 8.45 paikallista aikaa. Asiasta kertoo CNN.

Alueella on käynnissä etsintä- ja pelastusoperaatio, johon osallistuvat Intian ilmavoimat sekä kansalliset ja valtion katastrofiavustusjoukot. BBC:n mukaan 14 ihmistä on jo saatu pelastettua.

Etsintätyöt jouduttiin laittamaan tauolle yön ajaksi vesi- ja lumisateiden vuoksi. Etsintöjä on jatkettu keskiviikkona.

Intian Uttarakhandin osavaltion poliisipäällikkö Ashok Kumar kertoi ANI-uutistoimistolle, että etsintä- ja pelastustyöt aloitettiin uudelleen heti sään selkeydyttyä.

– Tänään on löydetty kuusi ruumista. Tällä hetkellä löytyneitä ruumiita on yhteensä kymmenen, hän kertoi.

Intian puolustusministeri Rajnath Singh kommentoi tapahtunutta tiistaina Twitterissä.

– Kallisarvoisten ihmishenkien menettäminen Nehru Mountaineering Instituten vuorikiipeilyretkikuntaan iskeneen maanvyörymän vuoksi aiheuttaa syvää kärsimystä, hän kirjoitti.

Viime vuonna yli 200 ihmistä kuoli, kun osa jäätiköstä romahti Uttarakhandin osavaltiossa. Jään, kiven ja veden muodostama seos vyöryi vuoristorotkon sekä padon läpi.

Source Link is.fi