Banner Before Header

112 päivää kestänyt lakko UPM:n tehtailla päättyy – työehdoista viimein sopu

Lähes neljä kuukautta kestänyt lakko UPM:n tehtailla päättyy. UPM ja Paperiliitto ovat hyväksyneet sovittelija Leo Suomaan tekemän sovintoehdotuksen koko työriidan ratkaisemiseksi.

Paperiliitto kertoo tiedotteessaan, että sen hallitus on UPM:n kaikkien viiden liiketoiminnon sovintoehdotukset uusiksi yrityskohtaisiksi työehtosopimuksiksi yksimielisesti. Myös UPM:n liiketoiminnot hyväksyivät sovintokokonaisuuden.

– Lakkorivit pitivät koko 112 päivää kestäneen lakon ajan. Siitä valtavan iso kiitos jäsenille, teidän ansiostanne on nyt saavutettu työehtosopimus UPM:n kaikille toimialoille, Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala sanoo tiedotteessa.

UPM korostaa omassa tiedotteessaan, että sopimukset tehtiin ensimmäistä kertaa liiketoimintakohtaisesti.

– UPM ja Paperiliitto tekivät historiaa solmimalla viisi liiketoimintakohtaista työehtosopimusta, jotka korvaavat 1940-luvulta peräisin olevan paperiteollisuuden työehtosopimuksen, UPM:n henkilöstöjohtaja Riitta Savonlahti sanoo tiedotteen mukaan.

Uudet työehtosopimukset ovat voimassa neljä vuotta eli kevääseen 2026 asti. Palkankorotuksista neuvotellaan uudelleen kahden vuoden kuluttua.

UPM:n mukaan merkittävä muutos entiseen on kaikkien liiketoimintojen työehtosopimuksissa kausipalkan korvautuminen tuntipalkalla.

Source Link is.fi