Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_cf54ce80dce3b55223d5208d27067069, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
15-vuotias kohuluistelija Kamila Valijeva kertoi vihdoin selityksen dopingkärylleen – Uutisalue

15-vuotias kohuluistelija Kamila Valijeva kertoi vihdoin selityksen dopingkärylleen

Viime päivinä otsikoissa ollut Pekingin olympialaisten taitoluistelija Kamila Valijeva, 15, on kertonut syyn dopingkärylleen.

Venäläisteini on selittänyt kielletyn aineen joutumista elimistöönsä sillä, että hän on vahingossa ottanut isoisänsä sydänlääkettä.

Valijevan näyte sisälsi trimetatsidiini-nimistä lääkevalmistetta.

Trimetatsidiinia käytetään esimerkiksi sepelvaltimotaudin hoitoon sekä huimauksen, tinnituksen ja näkökenttähäiriöiden hoitoon silloin, kun ne johtuvat verisuoniongelmista.

15-vuotias Valijeva antoi positiivisen dopingnäytteen 25. joulukuuta Venäjän kansallisissa kilpailuissa. Se tuli julki vasta 8. helmikuuta Pekingin joukkuekisan jälkeen, jonka venäläiset voittivat.

Valijeva ei itse antanut selontekoa kärynsä taustasta median edessä, vaan siitä kertoi julkisuuteen kansainvälisen olympiakomitean edustaja Denis Oswald.

Oswald toi esiin, että 15-vuotias ei ole tehnyt mitään väärää.

15-vuotias kilpailee tiistaina naisten yksinluistelun lyhytohjelmassa, joka alkaa kello 12 Suomen aikaa.

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS käsitteli Valijevan dopingvyyhtiä maanantaina ja päätti antaa hänen kilpailla Pekingissä.

CAS linjasi, että Valijevaa ei pidä asettaa väliaikaiseen kilpailukieltoon, koska hän on alaikäisenä ns. suojeltu henkilö, jolle kilpailemisen estäminen aiheuttaisi peruuttamatonta vahinkoa.

Maailman antidopingtoimisto WADA:n presidentti Witold Banka linjasi aiemmin, että hän vaatii elinikäistä kilpailukieltoa urheilijoille, jotka jäävät alaikäisinä kiinni dopingista.

CAS-käsittely kesti noin kuusi tuntia. Valijeva seurasi käsittelyä etäyhteydellä olympiakylässä.

–  Nämä ovat olleet todella vaikeita päiviä. Olen henkisesti väsynyt, mutta onnellinen, Valijeva sanoi venäläiskanava Channel Onelle uutistoimisto AP:n mukaan.

–  Istuin siinä seitsemän tuntia, meillä oli yksi 20 minuutin tauko, istuin ja katsoin. Se oli vaikeaa, mutta ilmeisesti yksi vaihe, joka minun on käytävä läpi, Valijeva kertoi.

Valijeva on kiittänyt monia tahoja saamastaan tuesta.

– Olen saanut Instagramissa paljon tsemppiviestejä, mikä antaa minulle paljon uskoa. Näin myös Moskovassa olleet suuret mainostaulut, joissa ilmoitettiin: ”Kamila, olemme kanssasi”.

– Valmentajat ja lähipiiri tukevat minua. Luulin, että jäisin yksin, mutta he eivät koskaan jätä minua, 15-vuotias sanoi Channel Onelle.

Kansainvälinen olympiakomitea ilmoitti aiemmin, että Valijevan dopingtestin B-näytettä ei ole vielä analysoitu.

Source Link is.fi