27-vuotias sometähti tukehtui kebabiin ja kuoli – äidiltä painokas viesti nuorille

Thaimaalainen sosiaalisen median vaikuttaja Arisara Karbdecho, 27, on kuollut.

Muun muassa britannialaisten Mirror ja Metro-lehtien sekä saksalaisen Bild-lehden mukaan Alicebambam nimellä tunnettu sometähti tukehtui syötyään kebabia ja riisiä maaliskuussa. Karbdecho vaipui koomaan kolmeksi kuukaudeksi ja kuoli maanantaina 6. kesäkuuta.

Mirrorin mukaan Karbdechon äiti kertoo tyttärensä olleen hyvin kiireinen. Tästä syystä hän hotki ruoka-annostaan nopeasti, ja se juuttui hänen kurkkuunsa. Karbdecho kiidätettiin sairaalaan, mutta lääkäreiden mukaan perille saavuttiin ”yhdeksän minuuttia liian myöhään”. Aivot ehtivät olla liian pitkään ilman happea, ja hän vietti viimeiset elinkuukautensa koomassa hengityskoneessa.

Karbdecholla oli Instagramissa 1,5 miljoonaa seuraajaa, ja lukuisat fanit ovat esittäneet osanottonsa hänen kuolemansa vuoksi.

Mirrorin mukaan Karbdechon äidillä on painokas viesti nuorille.

– Haluan muistuttaa kaikkia teinejä: pitäkää hyvää huolta terveydestänne, syökää ajallaan ja levätkää tarpeeksi.

– Jos olisin ollut hänen kanssaan, tällaista tragediaa ei olisi koskaan tapahtunut. En halua, että sama tapahtuu kenellekään tai kenenkään perheelle enää koskaan, äiti sanoo.

Porsaskebab ja tahmea riisi on suosittu pikaruoka Thaimaassa. Kadulta ostettaessa yhden annoksen hinta on Mirrorin mukaan noin 50 bahtia (1,35 euroa).

Source Link is.fi