Banner Before Header

4-vuotias makasi henkihieverissä sängyssä, äiti keskittyi reality-sarjaan – näin hirveä ilta Joensuussa eteni

Tänään selviää, mitä kerrostaloasunnossa Joensuun Rantakylässä tapahtui kesäkuisena torstaina. IS seuraa murhakäräjiä hetki hetkeltä.

4-vuotias poika kuoli kesäkuun alussa väkivaltaisesti kotonaan Joensuussa. Tieto tapahtuneesta saavutti poliisin, kun lapsen isäpuoli soitti hätäkeskukseen torstaisena aamuna ja kertoi pojan vammoista.

Ambulanssi oli paikalla vartissa, mutta lukuisten mustelmien ja laajojen palovammojen peittämää lasta ei voitu pelastaa. Pojan äiti ja isäpuoli vangittiin epäiltyinä murhasta.

Poliisi piti tutkintavaiheessa omana tietonaan, mitä asunnossa tapahtui ja kuinka lapsen vammat syntyivät. Järkyttävän teon taustoista saadaan lisätietoa nyt, kun pariskunnalle luetaan syytteet henkirikoksista.

IS seuraa oikeudenkäyntiä Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa hetki hetkeltä tässä artikkelissa noin kello 9 alkaen.

Lapsen äiti ja isäpuoli ovat olleet vangittuina kesäkuusta saakka. Kuva: Harri Mäenpää

Tässä asunnossa elettiin levotonta elämää. Poliisi oli käynyt perheen asunnossa aiemminkin häiriöilmoitusten vuoksi. 4-vuotias poika oli lastensuojelun asiakas. Kuva: Harri Mäenpää

Syyttäjä vaatii 26-vuotiaalle isäpuolelle elinkautista vankeusrangaistusta pojan murhasta. 22-vuotiasta äitiä syyttäjä syyttää murhaa lievemmästä henkirikoksesta, eli taposta, ja vaatii hänelle yli 8 vuoden vankeustuomiota.

Eri rikosnimikkeet viittaavat siihen, että on syyttäjä on katsonut isäpuolen ja äidin toiminnassa olleen tiettyjä eroavaisuuksia. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen sunnuntain ja torstain välisenä aikana 4.–8. kesäkuuta.

Syyttäjä katsoo, että lasta kohdeltiin kaltoin jo pitkään ennen kuolemaansa.

Source Link is.fi