Banner Before Header

7 metsästyskoiraa ylitti rajan Suomesta Venäjälle

Rajavartiolaitos kertoo, että metsästyskoirien rajanylitykset ja rajavyöhykkeelle menot ovat lisääntyneet huomattavasti viime viikkojen aikana Lapissa. Tapauksia on toistakymmentä, joista seitsemässä koira on mennyt valtakunnan rajan yli Venäjälle.

Suomen ja Venäjän välisen rajajärjestyssopimuksen mukaisesti kaikki rajatapahtumat, mukaan lukien kotieläinten valtakunnanrajan ylitykset, on pyrittävä estämään. Metsästäjien tulee välttää koirien irti päästämistä rajavyöhykkeen tuntumassa.

Koirat eivät aina palaa Suomeen nopeasti omia jälkiään seuraten, vaan saattavat viipyä Venäjän puolella pidempiäkin aikoja – näin tänäkin syksynä, Rajavartiolaitos muistuttaa tiedotteessa.

Kun rajavyöhykkeellä tavataan irtokoira, se toimitetaan löytöeläintarhaan tai omistajalle, jos omistaja on tiedossa. Kaikista Venäjällä käyneistä koirista ilmoitetaan Suomessa eläinlääkärille.

Jos koiranomistaja huomaa koiransa menneen rajavyöhykkeelle tai Venäjälle, asiasta pitää ilmoittaa heti Lapin rajavartioston johtokeskukseen, jonka tavoittaa numerosta 0295 412 510.

Source Link is.fi