Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_96ada74be9671352d1be9b8f4a75c949, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

8–0! Kylian Mbappe hurjana – Ranska riehui Suomen MM-karsintalohkossa, Hollannilta karmea sulaminen – Uutisalue

Ranska varmisti Euroopan MM-karsintojen D-lohkon voiton.

Les Bleus jyräsi kotikentällään Kazakstanin peräti 8–0.

PSG:n supertähti Kylian Mbappe täräytti hattutempun iskettyään pallon maaliin kuudennella, 12:nnella ja 32. peliminuutilla.

Toisella jaksolla oli toisen tähtihyökkääjän vuoro. Real Madridia seuratasolla edustava Karim Benzema herkutteli pallon ensin maaliin 55 minuutin pelin jälkeen ja uudelleen neljä minuuttia myöhemmin. Mbappe tarjoili jälkimmäisen osuman epäitsekkäästi.

Adrien Rabiot teki Ranskan 6. maalin 75. minuutilla. Antoine Griezmann puolestaan laukoi itse hankkimansa rangaistuspotkun verkkoon 84. minuutilla.

Griezmann juhlisti maaliaan paljastamalla pelipaitansa alta t-paidan, johon oli kirjailtu päivämäärä 13.11.2015 – näin hän omisti osumansa kuuden vuoden takaisen Pariisin terrori-iskun uhreille.

Mbappe laukoi neljännen maalinsa 86. minuutilla ja vei Ranskan 8–0-johtoon.

Ranskan kisapaikka varmistui siis ennen viimeisiä otteluita, jotka pelataan tiistaina. Tuolloin Ranska vierailee Olympiastadionilla Suomen vieraana. Huuhkajat on tällä hetkellä kiinni lohkon kakkossijassa ja jatkokarsintapaikassa.

G-lohkossa nähtiin illalla dramaattisempia vaiheita.

Kärkijoukkue Hollanti johti Montenegroa 2–0 ja olisi voitolla varmistanut MM-kisapaikan, mutta Montenegro tuli tasoihin 82. ja 86. minuutin maaleilla.

Nyt Hollanti voi vielä pullahtaa kokonaan ulos kisoista. Se kohtaa tiistain päätöskierroksella Norjan, joka jäi lauantaina 0–0-tasapeliin kotiottelussa Latviaa vastaan. Hollanilla on 20 pistettä, Turkilla ja Norjalla 18. Turkin viimeinen ottelu on Montenegron vieraana.