Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_04b65e968460af63e7d9eaaaf95ea4cd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
84 000 eurolla sähkö­pyöriä ja -skuutteja tilannut jätti kaiken maksamatta – myi tuotteet roimalla ali­hinnalla eteen­päin ja pyörät vietiin käsistä – Uutisalue

84 000 eurolla sähkö­pyöriä ja -skuutteja tilannut jätti kaiken maksamatta – myi tuotteet roimalla ali­hinnalla eteen­päin ja pyörät vietiin käsistä

Lahtelainen yhden miehen yritys pisti rahoiksi vuoden vaihteessa tavalla, joka toi 33-vuotiaalle yrittäjälle vuoden ja kahden kuukauden ehdottoman vankeustuomion.

Mies tilasi joulukuun alusta lähtien puolentoista kuukauden aikana tanskalaiselta yritykseltä sähköpyöriä ja -skuutteja 84 000 euron edestä.

Bisnes käynnistyi kovilla kierroksilla, kun yrittäjä laittoi internetin kauppapaikkoihin ja Facebookiin tilaamiaan tuotteita myyntiin puolella hinnalla siitä mitä itse oli maksanut.

Varsinkin pyörät olivat laadultaan hyviä ja kauppa kävi. Arvokkaimmat olivat noin 2 000 euron hintaisia.

Mies tilasi yhteensä kymmenen kertaa sähkökäyttöisiä kulkuvälineitä ja niitä hänelle toimitettiin useita kymmeniä. Hänellä ei ollut pienintäkään tarkoitusta maksaa tuotteita tavarantoimittajalle.

Tilausten laskutusvälit olivat pitkät. Ensimmäisen laskun eräpäivä oli ylittynyt jo viikolla, mutta firmasta lähti Lahteen vielä senkin jälkeen kaksi lähetystä.

Yrittäjä ohjasi myydyistä tuotteista saamansa rahat omalle tililleen eikä yrityksensä tilille. Hänen yrityksensä toiminta oli tosiasiassa jo hiipunut edellisvuoden aikana niin, että yhtiökumppanikin oli vetäytynyt.

Yrityksen taloudellinen tilanne on heikko ja yrityksen verkkosivujenkin ylläpito oli lakannut, kun ylläpitokulut olivat jääneet maksamatta.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi miehen yli vuoden mittaiseen ehdottomaan vankeuteen törkeästä petoksesta, josta maksimituomio on neljä vuotta ehdotonta vankeutta.

Hänet määrättiin lisäksi kolmen vuoden mittaiseen liiketoimintakieltoon.

Tuomitun on maksettava yritykselle aiheuttamansa taloudellinen vahinko 83 916 euroa korkoineen.

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu aiheutti toiminnallaan asianomistajalle huomattavan taloudellisen vahingon ja teko oli kokonaisuutena törkeä, kun otetaan huomioon toistuvuus ja häikäilemättömyys.

Mies syyllistyi myös huumausainerikokseen. Hän kasvatti kahta kannabiskasvia. Kumpainenkin kymmensenttinen kasvi viheriöi makuuhuoneen vaatekaapissa kasvilampun alla.

Mies tuomittiin syyttäjän vaatimusten mukaisesti. Käräjäoikeuden tiistaina antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Valtion vahingoksi jäävät tuomitun noin 3 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Source Link is.fi