Aamuyön yllätys: energiayhtiön laskuja päätyi väärille asiakkaille 15 vuotta myöhässä

Energiayhtiö Helenin sovelluksessa oli virhe, joka toi käyttäjille näkyviin muiden asiakkaiden vanhoja laskutustietoja. Virhe on nyt korjattu.

Helenin aurinkovoimalaitos Nurmijärvellä.

Helenillä on satojatuhansia rekisteröityneitä Oma Helen -sovelluksen käyttäjiä. Kuvassa Helenin aurinkovoimalaitos Nurmijärvellä maaliskuussa 2023. Kuva: Esa Syväkuru / Yle

Osa Helenin asiakkaista on nähnyt muiden asiakkaiden sähkölaskuja.

Helenillä on meneillään laaja digitaalisten käyttäjäpalveluiden järjestelmäuudistus. Uudistuksen yhteydessä tapahtuneen virheen takia osa Oma Helen -sovelluksen käyttäjistä on nähnyt muiden asiakkaiden vanhoja laskutustietoja.

– Määrittelyvirhe koski noin 600:aa Helenin asiakasta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. He ovat voineet nähdä muiden käyttäjien laskuja sekä nimi- ja osoitetietoja vuodelta 2009, Helenin digitaalisten palveluiden johtaja Tuomas Teuri pahoittelee.

Virhe havaittiin maanantaiaamuna ja korjattiin välittömästi. Oma Helen -sovellus oli pois käytöstä korjaustöiden ajan, mutta on toiminut maanantai-iltapäivästä alkaen jälleen normaalisti laskutustietoineen.

– Tilanne on ollut harmillinen ja valitettava, pahoittelemme tästä aiheutunutta haittaa ja vaivaa. Mitään henkilötunnuksia tai muita erityisen kriittisiä tietoja siellä ei ole kuitenkaan näkynyt. Uskomme, ettei kenellekään ole aiheutunut tilanteesta merkittävää haittaa, Teuri toteaa.

Helen tekee tietosuojailmoituksen virhetilanteesta. Tietoturvariskiä tapaus ei yhtiön mukaan aiheuta, koska siihen ei liity kolmansia osapuolia.

Oma Helen -sovelluksella on satojatuhansia rekisteröityneitä käyttäjiä.

Source Link yle.fi