Banner Before Header

Aatu Räty jättänyt karvaan MM-pettymyksen taakseen – kiekkolupaus saanut Olli Jokiselta arvokkaita vinkkejä NHL:ään murtautumiseen

Nuorten alle 20-vuotiaiden MM-kisat kuuluivat Aatu Rädyn vuodenvaihteen tavoitteisiin. Räty joutui kuitenkin jättämään turnauksen väliin, kun hänen seurajoukkueensa Jukurit asetettiin karanteeniin joukkueen koronatartuntojen takia.

– Harmitti tietenkin, kun asia selvisi. Olisin halunnut mennä sinne, sillä pelit olivat sujuneet hyvin ja olin itse hyvässä vireessä. Tärkeintä on kuitenkin se, että pelit Jukureiden kanssa jatkuvat ja saan pelata lätkää. Se on minulle tärkeintä.

Lopulta koko turnaus jouduttiin perumaan koronavirustilanteen takia. Räty harmittelee tilannetta.

– Suomi pelasi todella hyvin pari peliä. Joukkeessa oli paljon kuumia pelaajia, mutta emme päässeet mittaamaan sen potentiaalia.

Jukureiden peli kulkee

Räty siirtyi syksyllä Kärpistä Jukureiden organisaatioon. Hän on ollut tyytyväinen uuteen ympäristöön ja tehnyt 14 ottelussa 14 pistettä. Jukurien joukkueeseen oli helppo tulla mukaan.

– Meille on tullut aika paljon muitakin jätkiä mukaan kesken kauden. En joutunut ulkopuoliseksi. Kun missasin kisat, niin tiesin että täällä on mukava päästä joulun jälkeen takaisin arkeen.

Jukureiden päävalmentajana toimii pitkän uran NHL:ssä ja maajoukkueessa tehnyt Olli Jokinen. Apuvalmentajana häärii Sergei Krivokrasov, joka on pelannut Venäjän maajoukkueessa ja NHL:ssä. Räty kehuu joukkueen valmennustyyliä.

– Siinä on kaksi kovaa peluria valmentamassa. Koko valmennusporras on kovalla intensiteetillä mukana. Olli Jokinen pystyy oman kokemuksensa kautta antamaan pieniä vinkkejä esimerkiksi aloituksiin. Suuntaan ensi kaudeksi New York Islandersiin. Jokinen osaa kertoa, miten siellä toimitaan.

Aatu Räty on tehtaillut Jukureissa 14 pistettä 14 ottelussa. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Alkukauden vaikeuksien jälkeen Jukurit on päässyt hyvään vireeseen. Joukkueen viimeinen tappio varsinaisella peliajalla on marraskuulta KooKoon vieraana. Räty näkee mikkeliläisten lentoon kolme syytä. Hyvän valmennuksen ja pelisuunnitelman lisäksi joukkueen kova sisäinen kilpailu ajaa kaikkia eteenpäin.

– Meillä on paljon jätkiä, jotka ansaitsevat peliaikaa. Jokapäiväisen tekemisen ja kilpailun on oltava yhtä kovaa kuin peleissä, jos haluamme pudotuspeleihin.

Jukureiden johtavat ja kokeneet pelaajat osaavat rauhoittaa peliä johtoasemassa. Joukkue on lähtenyt moneen kolmanteen erään maalin johdossa tai tasatilanteessa ja pystynyt kairaamaan niistä pisteitä.

Rädyn mukaan Jarkko Immonen on joukkeen suurin johtohahmo, joka tuo varmuutta johtoasemassa pelaamiseen ja loppuhetkien avauspelaamiseen.

Taalajäät kutsuvat syksyllä

Aatu Rädyllä on sopimus New York Islandersin kanssa. Ensi kaudella Räty suuntaa joko Islandersiin tai joukkeen AHL-farmiseuraan Bridgeportiin.

– Tavoittelen tietenkin paikkaa NHL-joukkueessa, mutta molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja. Seurassa tehdään varmasti kehitykseni kannalta paras ratkaisu. Minulla on kova luotto seuran valmennukseen ja kykyyn kehittää pelaajia.

Räty odottaa tulevaa innolla. Ennen kauden alkua hän ehti tutustua paikalliseen menoon Islandersin treenileirillä. Samalla hän pääsi näyttämään tasoaan muutamassa harjoituspelissä.

– Se meni todella hyvin. Sain annettua itsestäni hyvän kuvan. Valmentajat, työntekijät ja pelaajat vaikuttivat kaikki todella mukavilta ja ottivat minut hyvin mukaan. Sain tutustuttua moneen hyvään pelaajaan.

Harjoitusleirillä Räty tutustui myös muihin suomalaisiin, kuten Robin Saloon ja Otto Koivulaan.

– On kiva mennä sinne kun tuntee jo noin hyvin jätkiä.

Lue lisää:

Source Link yle.fi