Banner Before Header

Aftonbladet: Tukholman sairaalat ajautuivat paineen alle juhlapyhinä – ”On aivan täyttä”

Tehohoitopaikat ovat täyttyneet Tukholman seudulla jo valmiiksi paineen alla olleissa sairaaloissa, uutisoi Aftonbladet.

– On aivan täyttä. Akuuttisairaanhoidossa, kaikissa tehohoitoyksiköissä sekä geriatrisilla osastoilla, kertoi Tukholman Södermalmilla sijaitsevan Södersjukhusetin ensihoitolääkäri Lina Stålhane lehdelle maanantaina.

– Sairaalat ovat todella, todella täynnä. Kaikki tavalliset hoitopaikat ovat täynnä. Myös paljon henkilökuntaa on sairaana, kertoi puolestaan Danderydin sairaalan ylilääkäri ja Tukholman lääkäriyhdistyksen puheenjohtaja Johan Styrud.

Joulun ja uudenvuoden seutu on Tukholman sairaaloissa jo muutenkin kiireistä aikaa, mutta nyt kuormaa kasvattavat vielä lisää koronaviruksen sairastuttamat potilaat, kausi-influenssa sekä tavalliset hätätapaukset. Tämä on ajanut sairaalat selviytymään ylikuormituksen kanssa.

– Tämä on kauheaa sekä potilaille että työntekijöille. Potilasturvallisuus laskee, kun tarjolla ei ole tavallisia sairaalapaikkoja, Styrud sanoi.

Hänen mukaansa sairaaloiden täyttyminen näkyy erityisen selvästi tiiviimmin asutulla Tukholman seudulla, mutta ilmiö on nähtävissä kautta koko maan.

Source Link is.fi