Banner Before Header

AL: Riikka Purra rakastui rippileirillä palavasti Tommi Liimataiseen: ”Ehdottomasti suurin rakkauteni siihen mennessä”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, 44, palaa Aamulehden haastattelussa rippikirkkonsa, Tampereen Tuomikirkon pihalle. Hän kertoo rakastuneensa rippileirillä kesällä 1992 palavasti musiikkimanagerina nykyisin tunnettuun Tommi Liimataiseen ja parin seurustelleen jonkin aikaa.

– Me on-off-hengailimme usean vuoden. Liimatainen ei ollut ensimmäinen poikaystäväni, mutta ehdottomasti suurin rakkauteni siihen mennessä, Purra kertoo Aamulehdessä.

Tommi Liimatainen on musiikkimanageri, joka tunnetaan julkisuudessa myös Katri Helenan puolisona. Lähes kymmenen vuotta yhdessä olleella pariskunnalla on 32 vuoden ikäero.

Liimatainen vahvistaa vanhan suhteen Aamulehdelle. Samalla rippileirillä oli myös Anna-Kaisa Ikonen, Tampereen nykyinen pormestari.

Tampereella kasvaneen Riikka Purran elämä ja nuoruus muuttuivat täysin, kun hänen äitinsä yllättäen kuoli helmikuussa 1990. Riikka Purra oli 12-vuotias.

– Ei näitä asioita oikein käsitelty, mikä tietenkin kuulostaa nykypäivänä aivan hirveältä ja aivan hirveää se olikin. Olin asunut äitini kanssa kahdestaan. Vanhempani olivat eronneet, kun olin pieni ja tämän tapahtuman jälkeen isästäni tuli huoltaja, mikä oli tietenkin suuri muutos, Purra kertoi IS:lle elokuussa.

Lue lisää: Riikka Purran tragedia 12-vuotiaana: äiti kuoli kesken rauhallisen koti-illan

Aamulehdessä Purra kertoo nuoruuden olleen raskasta.

– Olin niin rikkinäinen, etten olisi hengissäkään, jos olisin vielä se sama ihminen. Minulla ei ollut perusturvallisuutta. Täysillä elettiin, mutta koulun hoidin kunnolla, hän kertoo Aamulehden haastattelussa.

Lukion jälkeen Riikka Purra muutti Turkuun yliopistoon, hän kertoi Imagen haastattelussa viime vuonna. Purra valmistui Turun yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi.

Purra asuu nykyisin Kirkkonummella toimittajamiehensä ja heidän kahden lapsensa kanssa.

Tampereen tuomiokirkko on Riikka Purran ja Tommi Liimataisen rippikirkko.

Tommi Liimatainen on kertonut Merja Asikaisen kirjoittamassa elämäkerrassaan Kaasu pohjassa (2015) lapsuudestaan alkoholistiperheessä Tampereen Hervannassa ja Lielahdessa.

– Kotona alkoholia kului arjessa ja juhlassa. Kun kävimme kylässä muualla, näin pilkahduksia siitä, millaista voi olla ongelmaton juominen tai alkoholiton arki. Juominen on kuulunut kummankin vanhempani sukuun, kirjassa kerrotaan.

– Minulla on loputon määrä muistikuvia hetkistä, jolloin olen tuntenut hätää vanhempien juomisen takia. Ajan myötä hätä muuttui vihaksi.

Tommi Liimatainen on puhunut julkisuudessa avoimesti historiastaan alkoholin kanssa. Nykyisin hän on raitis mies.

Alkoholiongelmat heijastuivat nuoruuteen, ja Liimatainen joi itsensä ensimmäistä kertaa humalaan nuorena.

– Nuoruuden epävarmuus ja hämmennys pyörivät päässä yhtenä kaaoksena, olin ihan hukassa eikä minulla ollut tarpeeksi tukea opastamassa oikeisiin valintoihin. Peitin epävarmuuden yleiseen häsläykseen, mekkaloin ja häiriköin. Salasin aina ahdistavat tunteet muilta. En kertonut kenellekään, vaikka olisi ollut kuinka paha olo.

Kirjassaan Liimatainen kertoo muuttaneensa nuorena tyttöystävänsä perässä Turkuun, jossa hän sai ensimmäisen työpaikkansa Alkon myyjänä.

Tommi Liimatainen lopetti juomisen kesällä 2005.

Hänen veljensä Jonne ja Ville Liimatainen ovat kertoneet Seuran haastattelussa lapsuudestaan. Isoveli Tommi oli muuttanut jo omilleen, kun nuoremmat veljet otettiin huostaan vanhempien eron jälkeen. Jonne Liimatainen perusti noina vuosina Negativen, jonka keulahahmona hänet tunnetaan etunimillään Jonne Aaron.

Source Link is.fi