Banner Before Header

Alankomaat iskee kovat korona­rajoitukset päälle – kaupat kiinni kello kuudelta

Alankomaiden pääministeri Mark Rutte ilmoitti, että maassa otetaan käyttöön kolme viikkoa kestävä osittainen sulkutila. Rutte sanoi, että tämä ärsyttävä, dramaattinen päätös johtuu koronatartuntojen nousun ja tehohoitopaikkojen kuormittumisen vuoksi, kertoo BBC.

Perjantaina uusia koronatartuntoja ilmoitettiin olevan yli 16 000.

Osittainen sulkutila alkaa ensi lauantaina. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupat menevät kiinni kello kuudelta tai kahdeksalta ja ravintolat kiinni kello kahdeksalta. Laaja etätyösuositus ja turvavälisuositus palautetaan. Urheilutapahtumat käydään ilman katsojia. Kotiin saa kutsua korkeintaan neljä yli 13-vuotiasta vierasta kerrallaan.

Elokuvateatterit ja teatterit saavat pysyä auki.

Ravintola-ala on ottanut uutisen vastaan järkyttyneesti. Alan edustaja kertoi maan yleisradioyhtiölle NOS:lle, että hallitus on ylittänyt rajan.

Pääministeri Rutte sanoi, että onneksi suuri osa hollantilaisista on rokotettuja. Alankomaiden rokotekattavuus on noin 82 prosenttia.

Torstaina uutisoitiin, että Itävalta on ottamassa yhtenä ensimmäisenä valtiona käyttöön erilliset, kovennetut rajoitustoimet niille, jotka eivät ole ottaneet koronavirusrokotusta.

Jos maan hallitus näyttää Ylä-Itävallan osavaltion ehdotukselle vihreää valoa, maanantaista alkaen rokottamattomat saavat poistua kodeistaan vain välttämättömissä asioissa kuten käydäkseen töissä tai ruokakaupassa tai muun pakottavan syyn takia.

Itävallan rokotekattavuus on noin 65 prosenttia.

Source Link is.fi