Aleksander Barkov hirmuvedossa, piti Miro Heiskastakin pilkkanaan – Mikko Rantasen superketju hävyttömässä lyönnissä

Dallas ja Florida tarjoilivat varhain perjantaiaamuna huiman näytöksen peräti yhdeksän suomalaispelaajan kohtaamisessa. Se päättyi lopulta kotijoukkue Dallasin 6–5-voittoon rankkarikisan jälkeen.

Ottelun kovin pisterohmu oli tehot 2+1 tehnyt Floridan kapteeni Aleksander Barkov.

Avauserässä Barkov tälläsi ylivoimalla suoraan syötöstä 1–0-osuman. Toisen erän alussa hän iski vuorostaan alivoimalla.

Anton Lundell katkoi keskialueella Dallasin avauksen, jonka jälkeen Barkov pääsi hyökkäämään laidalta. Luistelutaidostaan tunnettu Dallasin Miro Heiskanen oli helisemässä, kun Barkov kiersi hänet ja päätti upean suorituksensa 2–1-johtomaaliin.

Molemmat joukkueet osuivat toisessa erässä kolmesti, ja päätöserään lähdettiin tasatilanteessa 4–4.

Dallas oli Jamie Bennin osumalla kiinni voitossa aina viimeiselle minuutilla asti, kunnes Johathan Huberdeau laukoi Barkovin esityöstä 5–5-tasoituksen.

Hetki ennen Huberdeaun osumaa Barkovilla oli huipputilaisuus hattutemppuun, mutta Braden Holtby venytti patjansa suoraan syötöstä lähteneen laukauksen eteen.

Jatkoajalla Barkov pääsi yrittämään illan kolmattaan läpiajosta.

Lukuisista tekopaikoista huolimatta jatkoaika päättyi lopulta maalittomana, ja Dallas korjasi lisäpisteen itselleen voittomaalikisasta.

Barkovin lisäksi suomalaisista tehoille ylsivät syöttöpisteet mieheen napanneet Lundell, Heiskanen ja Floridan Eetu Luostarinen.

Barkovista on muovautunut kovan luokan maalipyssy NHL:ssä. Tällä kaudella hänen 21 ottelunsa teholukemat ovat nyt 14+10=24.

Vaikka Barkovilta on jäänyt tällä kaudella väliin 13 ottelua, hän on yhä vauhdissa 46 maalin kauteen.

Barkovin ottelukohtainen maalikeskiarvo 0,66 on NHL-kauden kuudenneksi kovin. Jo viime kaudella Barkov mätti maaleja uransa korkeimmalla ottelukeskiarvolla 0,52.

Coloradon ykkösnyrkki hurjana

Denverissä kotijoukkue Colorado otti murskaavan 7–1-kotivoiton Winnipegistä.

Vielä avauserän jälkeen ottelu oli tasan 1–1, mutta toisessa Coloradon hirmuinen ykkösnyrkki pani hyrskyn myrskyn.

Se teki erän aikana kolme maalia. Gabriel Landeskog teki kaksi ja Mikko Rantanen yhden.

Päätöserässä superketju teki vielä kaksi maalia lisää. Ensin osui Nathan MacKinnon ja sen jälkeen Landeskog kävi nakkaamassa vielä hattutempun täyteen.

MacKinnon teki ottelussa tehot 1+4, Landeskog 3+1 ja Rantanen 1+2.

Coloradon isot pojat panivat Jetsin karuselliin.

Torstain NHL-kierros

New Jersey Devils–Columbus Blue Jackets 3–1 (1–1, 0–0, 2–0) C: Joonas Korpisalo 25/27 torj.

Boston Bruins–Minnesota Wild 2–3 (1–2, 1–1, 0–0) B: Erik Haula 0+1, M: Kaapo Kähkönen 36/38 torj.

Buffalo Sabres–San Jose Sharks 2–3 (0–3, 1–0, 1–0) B: Ukko-Pekka Luukkonen 18/21 torj.

Tampa Bay Lightning–Calgary Flames 4–1 (0–0, 1–0, 3–1)

Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 2–6 (0–3, 1–0, 1–3) Pi: Kasperi Kapanen 0+1

Dallas Stars–Florida Panthers 6–5 vl. (1–1, 3–3, 1–1, 1–0) D: Miro Heiskanen 0+1, F: Aleksander Barkov 2+1, Anton Lundell 0+1, Eetu Luostarinen 0+1

Colorado Avalanche–Winnipeg Jets 7–1 (1–1, 3–0, 3–0) C: Mikko Rantanen 1+2

Arizona Coyotes–Chicago Blackhawks 6–4 (2–0, 1–2, 3–2)

Vegas Golden Knights–New York Rangers x–x (1–0, 2–1, x–x) N: Kaapo Kakko 0+1

Los Angeles Kings–Nashville Predators x–x (0–2, x–x, x–x) N: Mikael Granlund 0+1, Juuse Saros xx/xx torj.