Banner Before Header

Aleksander Barkov kuritti AHL-porukkaa – Carolina nousi neljän maalin takaa voittoon hurjassa ilotulituksessa

Florida Panthers aloitti uuden vuoden 5–2-kotivoitolla Itäisen konferenssin jumbojoukkue Montrealista.

Suureksi klassikoksi paikallista aikaa iltapäivällä pelattu kamppailu ei noussut. Floridalle riitti pistepottiin varsin keskinkertainen esitys pahasti siipirikkoista vastusta vastaan.

Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov kuritti Montrealia kauden 12. maalillaan. Barkov latasi ylivoimalla suoraan syötöstä 2–2-tasoituksen toisessa erässä.

Toinen Floridan suomalaissentteri Anton Lundell nappasi yhden syöttöpisteen. Eetu Luostarinen ei ollut tällä kertaa kokoonpanossa.

Montrealin puolelta Sami Niku puolestaan syötti molemmat vieraiden maalit, ja Jesse Ylönenkin pääsi tehoille yhdellä syöttöpisteellään.

Canadiens pelasi Floridassa käytännössä AHL-porukalla. Pitkälle toistakymmentä joukkueen vakiokokoonpanon pelaajaa on erinäisten syiden takia sivussa. Panthers ottelussa Montreal ei saanut kasaan edes täyttä kokoonpanoa, vaan pelasi kahden, lopussa kolmen pelaajan vajaalla.

Montrealilla on tällä hetkellä kokoonpanossaan vain viisi miestä, jotka aloittivat kauden NHL-joukkueen mukana. Viime kauden viimeisestä finaaliottelusta kokoonpanossa oli enää kolme pelaajaa.

Carolinalta huima nousu

Columbuksen ja Carolinan välisestä ottelusta muodostui melkoinen ilotulitus, jonka vierasjoukkue Carolina vei lopulta nimiinsä maalein 7–4.

Columbus sai otteluun loistoalun ja tulitti avauserän kolmella maalillaan Hurricanesin maalivahdin Antti Raannan vaihtoon.

Toisen erän puolivälissä Blue Jackets paineli jo 4–0-johtoon, kunnes NHL:n kärkijoukkue aloitti nousunsa ja teki seitsemän maalia putkeen.

Päätöserän Carolina voitti peräti 5–0.

Carolinan puolustaja Brady Skjei osui kahdesti.

Joukkueen suomalaistähdet Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät kuitenkin harvinaisesti ilman tehopisteitä. Jesperi Kotkaniemi merkkautti yhden syötön.

Carolinan tulitusta johtivat harvemmin maaleilla herkuttelevat Brady Skjei ja Steven Loretz, jotka osuivat molemmat kahdesti.

Toisen ottelunsa pitkän tauon jälkeen pelannut kotijoukkueen Patrik Laine ei yltänyt tehoille.

Lauantain NHL-kierros

Florida Panthers–Montreal Canadiens 5–2 (1–1, 2–1, 2–0) F: Aleksander Barkov 1+0, Anton Lundell 0+1, M: Sami Niku 0+2, Jesse Ylönen 0+1

Columbus Blue Jackets–Carolina Hurricanes 4–7 (3–0, 1–2, 0–5) C: Jesperi Kotkaniemi 0+1, Antti Raanta 6/9 torj.

Boston Bruins–Buffalo Sabres 4–3 ja. (0–1, 1–2, 2–0, 1–0) Bu: Ukko-Pekka Luukkonen 37/41 torj.

New York Islanders–Edmonton Oilers x–x (1–0, 0–2, x–x) E: Mikko Koskinen xx/xx torj.

Nashville Predators–Chicago Blackhawks x–x (3–0, 2–1, x–x) N: Juuse Saros xx/xx torj. C: Henrik Borgström 0+1