Banner Before Header

Aleksander Barkov teki komean alivoimaosuman läpiajosta, Juho Lammikolle kauden toinen maali – katso NHL-kierroksen suomalaisosumat

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov ja Vancouver Canucksin Juho Lammikko onnistuivat maalinteossa, kun suomalaishyökkääjien joukkueet kohtasivat jääkiekon NHL-kierroksella.

Barkov vei toisen erän lopussa alivoimalla läpiajosta Floridan 5–1-johtoon ja Lammikko kavensi pelin 2–5:een kolmannen erän alussa. Lammikon maalin jälkeen ei nähty lisäosumia ja Florida vei pelin 5–2.

Ottelusta tehot 1+1 kirjannut Barkov valittiin pelin kolmostähdeksi. Barkov johtaa joukkueensa maalipörssiä nyt 15 osumalla. Lammikolla on kasassa tältä kaudelta tehot 2+2.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso suomalaisten maalit.

Alivoimamaali oli Barkoville jo NHL-uran kymmenes. Hän on tehnyt nyt kolmanneksi eniten alivoimaosumia Panthersin seurahistorian aikana. Suomalaistähden edellä ovat enää 16 alivoimamaalia tehnyt Radek Dvorak ja 12 kertaa onnistunut Tom Fitzgerald.

Viimeisestä kuudesta ottelustaan Florida on hävinnyt vain yhden. Joukkue on nyt koko NHL:n kärkipaikalla.

– On uskomatonta olla tällaisessa joukkueessa. Me teemme töitä todella kovaa ja pelaamme omalla systeemillämme. Me emme taivu koskaan, sillä pelaamme uskomattomalla sinnikkyydellä, tehot 1+2 kirjannut Florida-puolustaja Aaron Ekblad hehkutti lehdistölle.

Florida-hyökkääjä Anton Lundell kirjasi Vancouver-kamppailusta kaksi syöttöpistettä. Hänen vyöllään on nyt 20 (7+13) pistettä tältä kaudelta.

Saros torjui 40 kertaa, Luukkonen loukkaantui

Suomalaisista NHL-kierroksella esiin oli myös Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros, joka kirjasi 40/44 torjuntaa 5–4-jatkoaikavoitossa Colorado Avalanchesta.

Kotijoukkue Predatorsin voitto-osuman ajassa 63.01 teki Matt Duchene. Mikael Granlund oli ylivoimalla syntyneen voittomaalin kakkossyöttäjä.

Buffalo Sabresin maalilla aloittanut Ukko-Pekka Luukkonen loukkaantui kotiottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Luukkonen otettiin vaihtoon avauserän jälkeen alavartalovamman takia. Tällä kaudella yhdeksässä ottelussa esiintynyt 22-vuotias suomalaisvahti torjui 7/9 kertaa.

Buffalo hävisi ottelun rumasti maalein 1–6.

Tositoimissa nähtiin myös Columbus Blue Jacketsin maalivahti Joonas Korpisalo, joka taipui kotipelissä Chicago Blackhawksia vastaan. Korpisalo pysäytti kiekon 16/19 kertaa 2–4-tappiossa. Columbus-hyökkääjä Patrik Laine kirjasi ottelusta teholukeman -2.

NHL-kierroksen tulokset:

Buffalo–Tampa Bay 1–6
BUF: Luukkonen 7/9 torj. (vaihtoon 20.00, alavartalovamma)

Columbus–Chicago 2–4
CBJ: Korpisalo 16/19 torj.

Florida–Vancouver 5–2
FLA: Lundell 0+2, Barkov 1+1
VAN: Lammikko 1+0

Nashville–Colorado ja 5–4
NSH: Granlund 0+1, Saros 40/44 torj.

Anaheim–Pittsburgh 1–4
PIT: Kapanen 0+2

Vegas–Toronto vl 3–4

San Jose–Detroit kesken

Lue myös:

Source Link yle.fi