Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5c3272207d8fc1ca7df5b56c5c9ebe06, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Aleksandr Bolshunovin luotto­mies latasi kovaa tekstiä Ukrainan sodasta – sivalsi myös Suomea – Uutisalue

Aleksandr Bolshunovin luotto­mies latasi kovaa tekstiä Ukrainan sodasta – sivalsi myös Suomea

Venäläiset ovat ottaneet ”punaiset lasit” pois päästään, sanoo hiihtovalmentaja Juri Borodavko.

Venäjän hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Juri Borodavko ei usko venäläisten olevan palaamassa kansainvälisiin hiihtokilpailuihin lähiaikoina. Borodavko puhui aiheesta venäläismedia Championatin haastattelussa.

Valmentajan mukaan kysymys venäläishiihtäjien osallistumisesta ei ole urheilujärjestöjen käsissä. Hänen mielestään Venäjän on voitettava aloittamansa hyökkäyssota Ukrainassa, jotta venäläiset voisivat osallistua kilpailuihin.

– Urheilijat eivät voi muuttaa mitään. Odotamme erityisen sotilasoperaation voittoisaa loppuun saattamista, ja vasta sen jälkeen paluutamme harkitaan, hän täräyttää.

Venäläiset suljettiin ulos kansainvälisestä hiihdosta, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan helmikuussa 2022.

Myös hiihtotähti Aleksandr Bolshunovin henkilökohtaisena valmentajana tunnettu Borodavko sanoo, että venäläishiihtäjien tavoitteena on vuoden 2026 olympialaiset.

– Toistaiseksi pääsymme on kaukainen unelma. Otimme punaiset lasimme pois kauan sitten, Borodavko sanoo.

Borodavkon mukaan venäläisiltä luultavasti evättäisiin viisumi länsimaihin, vaikka Kansainvälinen hiihtoliitto Fis päästäisi heidät kilpailemaan. Hän mainitsee esimerkkinä Norjan mutta mainitsee myös Suomen tuoreen päätöksen sulkea itäraja.

– Suomalaiset ovat pääasiassa sulkeneet rajat eivätkä päästä maahan ihmisiä Venäjän passilla. Kaikki Fisin päätökset yksinkertaisesti rikotaan yksittäisten maiden poliittisen johdon päätöksillä, Borodavko sanoo.

Suomi on sulkenut kaikki itärajan rajanylityspaikat. Venäläisten saapumista Suomeen on rajoitettu niin, että ainoastaan erityisryhmiin kuuluvat Venäjän kansalaiset voivat saapua maahan.

Source Link is.fi