Aleksandr Ovetshkin nousi Brett Hullin ohi NHL:n historian neljänneksi parhaaksi maalintekijäksi – ”Tämä on todella iso juttu”

Washington Capitalsin venäläinen tähtihyökkääjä Aleksandr Ovetshkin nousi jääkiekossa NHL:n historian neljänneksi parhaaksi maalintekijäksi. Ovetshkin teki varhain lauantaina Suomen aikaa Washingtonin avausmaalin vierasottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Juhlaosumassa Ovetshkin ohitti Blue Jacketsin maalivahdin Joonas Korpisalon rannelaukauksella ajassa 10.19. Osuma tasoitti ottelun 1–1:een. Maali oli Ovetshkinille uran 742:s NHL:n runkosarjassa. Hän ohitti toisen polven NHL-hyökkääjän Brett Hullin, joka teki vuonna 2005 päättyneellä urallaan 741 maalia.

Venäläistähden maalin voi katsoa ohesta tai tämän linkin kautta. (siirryt toiseen palveluun)

NHL:n historian paras maalintekijä on Wayne Gretzky 894 maalilla ja toiseksi paras Gordie Howe 801 osumalla. Kaikkien aikojen tilastossa kolmantena on Tshekin Jaromir Jagr 766 maalilla.

– Tämä merkitsee minulle paljon. Tämä on erityinen hetki minulle ja minun perheelleni. Tämä on todella iso juttu. Jääkiekkoharrastuksen alussa tai edes NHL:ään tullessa en voinut kuvitellakaan, että olisin tällaisessa asemassa. Että minut rinnastettaisiin noihin nimiin venäläistähti sanaili.

Jagrin maalimäärä on enää 24 osuman päässä.

– Nyt tässä mennään eteenpäin peli kerrallaan.

Hull onnitteli Ovetshkinia tuoreeltaan ja muistutti, että venäläisen pitää elää jatkossakin lempinimensä ”Suuri 8” mukaisesti.

– Kipua vain tikkaita yhä ylemmäs, Hull sanoi NHL:n Twitter-tilillä (siirryt toiseen palveluun)jaetussa videoviestissä.

Koko NHL-ura samassa seurassa

Venäläistähti on pelannut vuonna 2005 alkaneella NHL-urallaan 1 211 runkosarjan ottelua 17 kauden aikana. Heinäkuussa hän teki vuoteen 2026 kantavan jatkosopimuksen, eikä ole edustanut muita NHL-seuroja kuin Capitalsia.

– Alex tekee rajusti töitä ja määrittää joukkueemme tahdin. Hän ei pysähdy tähän, arvioi Washingtonin päävalmentaja Peter Laviolette.

Kaikkien aikojen kovin NHL-maalintekijä Gretzky ennusti ennen kauden alkua, että 36-vuotias Ovetshkin pystyy nousemaan jopa tilaston kärkipaikalle.

Ottelu päättyi Washingtonin 4–3-voittoon. Columbuksen maalivahti Korpisalo torjui ottelussa 24/28 kertaa. Blue Jacketsin hyökkääjä Patrik Laine oli loukkaantumisen takia sivussa.

Ristolaisen Philadelphia ryöstöretkellä Raleigh’ssä

Philadelphia Flyers aiheutti Carolina Hurricanesille kauden toisen tappion, kun se haki 2–1-vierasvoiton Raleigh’stä. Maalittoman avauserän jälkeen Steven Lorentz vei Carolinan johtoon toisessa erässä. Päätöserän alkupuolella Joel Farabee teki 1–1-tasoituksen Scott Laughtonin ja Rasmus Ristolaisen syötöistä. Piste oli Ristolaiselle kauden toinen. ”Phillyn” 2–1-voitto-osuman viimeisteli Zack MacEwen kauden avausmaalillaan.

Carolinan suomalaisista Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen urakoivat kaukalossa 22 minuuttia, mutta jäivät pisteittä, kuten myös lähes 14 minuuttia kellottanut Jesperi Kotkaniemi. Carolinan suomalaismaalivahti Antti Raanta oli sivussa aivotärähdyksen vuoksi.

Edmonton menetti johtoaseman

Buffalo Sabres voitti Edmonton Oilersin 3–2. Edmontonin saksalaishyökkääjä Leon Draisaitl teki ottelussa kaksi maalia, joilla Oilers karkasi toisessa erässä 2–1-johtoon. Buffalo tuli kuitenkin tasoihin ja paineli voittoon Dylan Cozensin maaleilla. Edmontonin Jesse Puljujärvi syötti joukkueensa avausmaalin.

Buffalon Arttu Ruotsalainen jäi pisteittä ja joukkueen toinen suomalaispelaaja Henri Jokiharju oli edelleen loukkaantuneena sivussa. Jokiharju loukkaantui kauden avausottelussa ja on ollut sen jälkeen poissa 12 ottelusta.

Vasta yhden ottelun tällä kaudella voittanut Arizona Coyotes koki jälleen tappion, kun Chicago Blackhawks kaatoi Arizonan kotonaan maalein 2–1.

Chicagon ykkösnimiä olivat konkarimaalivahti Marc-Andre Fleury ja hyökkääjä Patrick Kane. Fleury pysäytti 22 laukausta ja Kane syötti joukkueensa molemmat maalit. Chicagon suomalaisista hyökkääjä Henrik Borgström sai peliaikaa karvan alle seitsemän minuuttia ja maalivahti Kevin Lankinen oli huilivuorossa.

NHL-kierroksen tulokset:

Carolina–Philadelphia 1–2
PHI: Ristolainen 0+1

Columbus–Washington 3–4
CBJ: Korpisalo 24/28 torj.

Buffalo–Edmonton 3–2
EDM: Puljujärvi 0+1

Chicago–Arizona 2–1

Toronto–Calgary ja 2-1

Lue myös:

Kommentti: Mikael Granlund palasi keskushyökkääjäksi ja tulos on hurjaa – jopa vierellä pelaava ”flegmaattinen” kanadalainen heräsi horroksesta

Mikael Granlundilla uran ensimmäinen neljän tehopisteen ilta NHL:ssä, Barkovin pisteputki jo kahdeksan pelin mittainen – Rantaselle hieno onnistuminen pitkästä aikaa

Roope Hintz onnistui vihdoin, Miro Heiskanen päätti komean kuvion – Juuse Saros torjui Nashvillelle voiton

Kommentti: Mitä ihmettä tapahtui NHL:n finaalijoukkueelle? 2000-luvun isoin kupla on puhkeamaisillaan

Aleksander Barkov ohitti Olli Jokisen Floridan kaikkien aikojen maalintekijänä – myös Puljujärvi ja Teräväinen osuivat NHL:ssä

Luostarisen ja Floridan kiri ei riittänyt, huima pisteputki katkesi – edellisen ottelun huilanneelle Barkoville syöttöpiste

 

Source Link yle.fi