Banner Before Header

Aleksandr Ovetshkinista leviää maailmalla paheksuntaa herättävä kuva – poseeraa kadulla Putinin nuorten armeijan pomon kanssa

NHL-tähti Aleksandr Ovetshkinin, 36, yhteydet Venäjän valtion johtoon ja etenkin itänaapurimme presidenttiin Vladimir Putiniin, 69, ovat herättäneet laajaa paheksuntaa varsinkin sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Nyt on tullut esille, että Putinin niin kutsutun nuorten armeijan Junarmijan nokkamies Nikita Nagornyi on jakanut Instagramissa poseerauskuvan Ovetshkinin kanssa.

Kuvassa näyttäisi olevan Ovetshkinin maila kiekkoilijan nimikirjoituksella ryyditettynä. Ovetshkin pelaa NHL:ssä kyseisen mailamerkin välineillä ja käyttää työvälineessä samanlaisia teippauksia kuin on kuvan mailassa.

Nagornyi, 25, on voimistelija, olympiavoittaja sekä moninkertainen arvokisamitalisti.

Junarmija on Venäjän patrioottinen nuorisojärjestö, jolla on kerrottu olevan noin miljoona jäsentä.

Käytännössä sen perusideana on kouluttaa lapsista Venäjän hallinnolle mieluisia patriootteja. Nuorisojärjestö on osoittanut tukeaan Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuomittu jyrkästi ja laajalti ympäri maailmaa.

Edellä mainittu kuva on herättänyt paheksuntaa esimerkiksi Twitterissä.

– Alex Ovetshkin hengailee Putinin nuorten armeijan pomon kanssa. Jos siis mietitte sitä, että minkälainen mies hän on, kirjoitti Venäjän-tuntijana ja sotapropagandaankin syventyneenä asiantuntijana tiedetty Ian Garner.

Ovetshkin ei ole päivittänyt omaa Instagramiaan kertaakaan tammikuun 2022 jälkeen. Hän hymyilee sometilinsä profiilikuvassa edelleen vanhassa kuvassa Putinin kanssa.

Presidenttiä tukevan PutinTeam 2017:n perustanut venäläishyökkääjä joutui vastaamaan pohjoisamerikkalaisten toimittajien kiperiin kysymyksiin sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

– Olen venäläinen, okei. Joskus tulee asioita, joita ei voi hallita. Se ei ole käsissäni, Ovetshkin vastasi kysymykseen tukeeko hän maansa sotatoimia Ukrainassa.

– Hän on presidenttini, mutta en ole politiikassa. Olen urheilija, Ovetshkin sanoi, kun häneltä kysyttiin tuesta Putinille.

Ovetshkin piti tuolloin tilannetta vaikeana.

– Perheeni on Venäjällä, joten tilanne on pelottava. Emme voi tehdä mitään, muuta kuin toivoa, että tilanne olisi pian ohi ja kaikki järjestyisi.

Ovetshkinin perhe on ollut Venäjällä koko sen ajan, kun sota on ollut käynnissä. Mies itse palasi Venäjälle toukokuun puolivälin jälkeen, kun hänen seuransa Washington Capitals joutui laulukuoroon NHL:n pudotuspeleistä.

Ovetshkin on pitänyt varsin matalaa profiilia Venäjälle saapumisensa jälkeen. Maalitykki ja hänen vaimonsa Anastasia Ovetshkina bongattiin venäläisen poptähden keikalta kesäkuun alussa.

Source Link is.fi