Aleksi Laakso törmäsi päätuomariin ja joutui suihkuun, mutta SM-liiga ei antanut pelikieltoa – tässä perusteet

Jääkiekon SM-liigan lauantaisessa Ässät–KooKoo-ottelussa ulosajettu Ässien puolustaja Aleksi Laakso säästyy pelikiellolta, SM-liiga tiedottaa.

Laakso, 32, sai kolmannen erän puolivälissä pelirangaistuksen tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Laakso törmäsi epäonnisen tapahtumasarjan jälkeen omalla puolustusalueellaan päätuomari Lassi Heikkisen kanssa.

SM-iigan kurinpitodelegaation mukaan Laakso reagoi laidan kamppailutilanteesta tulleeseen irtokiekkoon pyrkien tavoittamaan sen ensimmäisenä. Päätuomari Heikkinen yritti väistää kohti tullutta kiekkoa ja siirtyi samalla Laakson luistelulinjalle.

– Delegaatio katsoo, että Laakson osuminen päätuomariin on vahinko eikä tarkoituksellinen teko, kurinpitopäätöksessä linjataan.

– Edelleen delegaatio katsoo, että tilanne tulee niin nopeasti ja yllättäen Laaksolle, ettei pelaajalta voida edellyttää parempaa kontaktin minimointia.

Kurinpitodelegaatio totesi edellä mainituin perustein, ettei pelikiellolle ole aihetta.

Laakso pelaa Ässissä ensimmäistä kauttaan. Hän on pelannut SM-liigassa myös Bluesin, Pelicansin, Sportin, HPK:n ja HIFK:n riveissä.

Source Link is.fi