Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_af47cb56d63a3b89fe8a56ef0641e62d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Aleksi Ojala, 29, oksensi ja ontui maaliin – olisi halunnut jatkaa kilometritolkulla – Uutisalue

Aleksi Ojala, 29, oksensi ja ontui maaliin – olisi halunnut jatkaa kilometritolkulla

München

Näky 35 kilometrin maalissa oli vavahduttava. Kävelijä Aleksi Ojala ontui maaliviivan yli Münchenin keskustan Odeonsplatzilla, Ludwig ensimmäisen ratsastajapatsaan edessä. Ojala painoi päänsä vasten mellakka-aitoja.

Hän taittoi matkan aikaan 2.39.06 ja oli 12:s, mikä on Ojalan paras suoritus arvokisoissa.

– Nyt ei näytä siltä, että hymyilyttää, mutta tiedän, että hetken aikaa, kun tässä ollaan, niin olen tyytyväinen, Ojala sanoi voipuneena.

– Olosuhteet olivat kovat. Kun viilennyspisteellä valutti vettä päälleen, oli juottopisteellä jo kuiva.

25 asteen helle ja suora auringonpaiste olivat kuitenkin vaatineet veronsa. Ojala oli kisan alussa pronssimitalista taistelleessa porukassa, mutta hyytyi sitten.

– Nesteiden kanssa oli vähän ongelmia. Takareisi kramppasi lopussa aika pahasti ja jouduin pistämään varotoimenpiteenä vauhdin ihan alas. Sen kanssa pitää elää, Ojala sanoi.

Ongelmat nesteiden kanssa tarkoittavat kävelykielellä sitä, että oksennus lensi. Oksentaminen jäi yhteen kertaan.

– Mitalivauhdista tippuminen realisoitui siihen, että nesteet tulivat ylös. En tiedä, missä kohtaa. Aloimme siitä nostamaan juottoa hitaasti takaisin ylös. Tyhjennys auttoi hetkellisesti, hän sanoi.

Kävelijöiden hurjasta luonteesta kertoo se, että Ojala on valitellut, kun 50 kilometrin kävelyjä ei enää järjestetä. Münchenissä mielipide ei horjunut. Hän oksensi ja kramppasi, mutta kysyttäessä, olisiko hän halunnut jatkaa vielä 15 kilometriä, vastaus tuli saman tien.

– Todellakin. Viidenkympin mies on viidenkympin mies. Tapahtui mitä tahansa, Ojala kertoi.

Ojalan kilpakumppanilla, Ruotsin Perseus Karlströmillä ei käynyt yhtä onnellisesti. Hopeasta taistellut kävelijä romahti, alkoi oksentaa ja keskeytti äärimmäisen pettyneenä jääden asfaltille makaamaan. Hänet talutettiin lääkärin tarkistukseen.

– En tiedä tarkkaan, mitä tapahtui. Energiat loppuivat. Tunsin varhain, että kropassa oli jotain outoa. Tuli ongelmia hengityksen kanssa ja voimat katosivat, Karlström sanoi tultuaan viimein median eteen.

Karlström kertoi, mitä lääkärikäynnillä tapahtui.

– He vain katsoivat, että voin hyvin. Verensokeri ja -paine tarkistettiin. Ei mitään sen kummempaa, Karlström kertoi.

Perseus Karlströmin leikki loppui lyhyeen.

Parikymmentä minuuttia Ojalan jälkeen maaliin saapui toinen suomalaiskävelijä Elisa Neuvonen. Neuvonen voi paljon paremmin. Hän tuuletti 10. sijaansa ja tulostaan 2.59.00. Se oli tilastojen valossa yläkanttiin.

– Loppuosa oli rankka ja lämpö alkoi tuntua. Jalat olivat väsyneet. Kaikkeni tein ja päällimmäinen tuntemus on tyytyväisyys, Neuvonen kommentoi.

Hän ei kuitenkaan pitänyt keliä erityisen pahana. Esimerkiksi Japanissa on ollut pahempia säätiloja.

– Olo on ihan hyvä. Jaloissa yksittäisiä paikkoja kolottaa. Minulla hengitys- ja verenkiertoelimistö ei joudu vielä koville, koska jalat antavat ensin periksi. Niihin tarvitaan lisää voimaa, lääketieteen tohtori Neuvonen kertoi.

Hän koki, ettei lääkäriydestä ole paljoa apua kisan aikana. Tärkeämpää on kokemus kilpailuista.

– Tiedän tuntemukseni ja sykkeeni hyvin. Tiedän, kuinka kovaa pystyn menemään ja milloin voin kiristää. Pystyn, vaikka tuntuu pahalta.

Miesten Euroopan mestaruuden voitti Miguel Angel Lopez.

Naisissa voiton vei Kreikan Antigoni Ntrismpioti.

Elisa Neuvonen oli maalissa hyvävoimainen.

Source Link is.fi