Banner Before Header

Alko avaa alko­holittoman myymälän

Alko avaa kesällä kioskin, jossa se myy alkoholittomia tuotteita. Historian ensimmäisen alkoholittoman Alkon on tarkoitus kiertää Suomea kesäkuusta elokuuhun. Kioski avautuu perjantaina Turussa.

Yritys perustelee kesäkiertuettaan alkoholittomien juomien kasvaneella kysynnällä ja sillä, että yritys haluaa ”kehittää vastuullista juomakulttuuria”. Alko myi viime vuonna alkoholittomia juomia enemmän kuin esimerkiksi siideriä.

Alkon palvelu- ja tuotekouluttaja Anri Lindströmin mukaan alkoholittomien juomien myynti on nelinkertaistunut vuodesta 2012. Alkoholittomien juomien myynti kasvoi hänen mukaansa viime vuonna 17 prosenttia vuodesta 2020.

– Haluamme Alkona uudistua ja vastata asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin. Onhan asiakastarpeiden kuunteleminen juuri sitä hyvää palvelua, josta meidät tunnetaan. Kiertue on osoitus siitä, että haluamme löytää uusia ja yllättäviäkin tapoja kehittää vastuullisempaa juomakulttuuria Suomessa, Lindström kertoo.

Alkoholiton kioski kiertää kahdeksalla paikkakunnalla järjestettävien kesätapahtumien aikaan. Kioski käy Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Tahkolla Nilsiässä, Helsingissä, Jyväskylässä, Porissa ja Oulussa. Kioskista myydään vain alkoholittomia juomia. Tuotteita kioskissa on noin kymmenen.

Alko on valtion omistama osakeyhtiö.

Source Link is.fi