Alma Hätönen sai erikoisen kommentin ulkonäöstään – julkaisi videon, joka piti sisällään kipakan kuitin

Juontaja Alma Hätönen julkaisi Instagram-profiilissaan hauskan päivityksen sen jälkeen, kun hän oli saanut kommentin ulkonäöstään sosiaalisessa mediassa.

– Älä meikkaa liikaa, olet kauniimpi luomena. Tervettä elämää, kommentoija oli todennut Hätöselle kommenttikentässä.

Hätönen löysi kommentista huumoria. Kommentoija oli todennäköisesti tarkoittanut kirjoittaa ”olet kauniimpi luomuna”, mutta oli kirjoittanut ”olet kauniimpi luomena”.

Juontaja näpäyttikin takaisin, ja julkaisi Instagram-profiilissaan videon, johon ensin ilmestyy kommentti ja sen jälkeen Hätösen kasvojen kohdalle luomi.

– Kiitos palautteesta, Hätösen videossa myös lukee.

Seuraajat pitävät Hätösen vastareaktiota hauskana, ja kommenttikenttä onkin täynnä nauruhymiöitä.

– Katoin tän monta kertaa ennen, kun tajusin, että tuo henkilö tosiaan puhuu luomesta, eräs seuraaja kommentoi.

– Olet kaunis meikillä ja ilman. Ihanaa Juhannusta, yksi seuraaja kirjoittaa.

Moni on myös ärsyyntynyt ulkonäköön keskittyvistä kommenteista.

– Mun lempilainit, joita joutuu ärsyttävän usein toistelemaan on: kiitos mielipiteestäsi, se ei merkitse mulle mitään tai kiitos kaikista näistä neuvoista, joita en pyytänyt, yksi kommentoija toteaa kommenttikentässä.

Lue lisää: Vartalon arvostelua ja uhkaavia viestejä – tunnetut suomalaisnaiset kertovat saamastaan törkypalautteesta, ja se on karua luettavaa

Hätönen kertoi viime vuonna Ilta-Sanomien laajassa artikkelissa, millaista kommentointia hän on saanut ulkonäöstään julkista mediatyötä tehdessään.

Tuolloin Big Brother Suomen juontajakaartissa toiminut Hätönen kertoi, että vaikka ohjelman teko oli hänelle unelmatyö, oli se myös rankkaa ikävän palautteen vuoksi.

– Big Brother on unelmien duuni, ja nautin siitä. Samaan aikaan on kuitenkin raskasta olla kolme kuukautta monta kertaa viikossa televisiossa, koska palautetta tulee niin paljon ja päivittäin. Se alkaa väistämättä vaikuttaa mielenterveyteeni sekä siihen, miten näen itseni. Jossakin vaiheessa sitä alkaa ajattelemaan, että onko palaute totta. Olenko oikeasti tällainen ihminen, Hätönen kertoi Ilta-Sanomille viime marraskuussa.

Hätönen kertoi palautteen kohdistuvan usein ulkonäköön ja muihin fyysisiin ominaisuuksiin. Toisinaan kommenteissa kritisoidaan myös Hätösen persoonaa, ja myös hänen ammattitaitonsa ja älykkyytensä kyseenalaistetaan.

– Vasta hiljattain keskustelin erään miehen kanssa, joka koki tarvetta tulla kertomaan, että olen hänen mielestään ruma. Aika monet vilpittömästi uskovat, että heillä on kaikki oikeus sanoa nämä asiat, Hätönen kertoi.

– Ulkonäköön kohdistuvat kommentit osaan nykyään jättää aika hyvin omaan arvoonsa. Mutta jos kommentit käsittelevät ammattitaitoani tai persoonaani, ne jäävät helposti kytemään pinnan alle.

HÄTÖNEN sanoi tuolloin saavansa törkeää palautetta enimmäkseen muilta naisilta. Hän usko syyn tähän piilevän ennen kaikkea sisäistetyssä naisvihassa, mutta myös yhteiskunnan rakenteissa.

– Naisilta vaaditaan yhä edelleen paljon enemmän kuin miehiltä. Käytän ihan samoja käsikirjoittajia ja takanani seisoo sama työryhmä kuin mieskollegoilla, mutta palaute on ihan eri tyyppistä. Toki myös miehet saavat palautetta ulkonäöstään, mutta se sävy on aivan eri, Hätönen sanoi.

– On väsyttävää, että me naiset joudumme jatkuvasti tuomaan tätä asiaa esiin. Kun sä kerrot nämä asiat, sanotaan, ettei tällaista tapahdu. Syytetään uhriutumisesta ja itsensä tyrkyttämisestä julkisuuteen. Siksi toivoisin, että myös miehet heräisivät käymään tätä keskustelua.

Hätönen kertoo ottavansa iskut vastaan, jotta tulevaisuudessa yhä harvempi nuori nainen tai vähemmistön edustaja joutuisi kohtaamaan vastaavaa.

– Se, mitä näillä kommenteilla halutaan saada aikaan on se, että hiljennytään. Myönnän, että myös itseni on ollut joka kerta vaikeampaa puhua näistä. Samaan aikaan en kuitenkaan suostu siihen, että minua yritetään vaientaa, hän sanoo napakasti.

Source Link is.fi