Banner Before Header

Ammattinyrkkeilijä kuristi puolisoaan ja löi tämän alaikäistä poikaa – avovaimon tallenne tapahtumista kuultiin oikeudessa

Silloista avovaimoaan ja tämän teini-ikäistä poikaa pahoinpidellyt ja hengenmenolla uhkaillut ammattinyrkkeilijä on tuomittu käräjäoikeudessa kahdesta pahoinpitelystä ja kolmesta laittomasta uhkauksesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus on velvoittanut 38-vuotiaan urheilijan maksamaan ex-avovaimolleen yhteensä 12 731 euron korvaukset.

42-vuotias nainen odotteli 15. toukokuuta viime vuonna mukavaa iltaa. Hänen 16-vuotias poikansa ja pojan samanikäinen kaveri olivat tulleet naisen luokse yökylään.

Asiakirjojen mukaan kaikki muuttui kuitenkin painajaiseksi, kun naisen avomies, ammattinyrkkeilijä, tuli juopuneena kotiin.

Naisen mukaan mies sai heti pojat nähtyään raivokohtauksen. Nainen kehotti teinejä pakenemaan asunnosta.

Ammattinyrkkeilijä hyökkäsi avovaimonsa kimppuun. Hän kaatoi naisen sohvalle ja kuristi tätä. Avovaimo onnistui ahdingostaan huolimatta nauhoittamaan pahoinpitelyn. Tallenne, jossa pariskunnan sananvaihto kuului, esitettiin käräjäoikeudessa.

Avovaimon kaularanka venähti tai nyrjähti. Lääkäri totesi myös kaularangan välilevyn siirtymän.

Mies lähti poikien perään ja kohtasi heidät tiellä. Mies uhkasi tappaa pojat. Rahakehissä rutinoitunut nyrkkeilijä iski avovaimonsa 16-vuotiaan pojan kylkeen alakautta lyönnin, jota pojan kaveri luonnehti ammattitaitoiseksi.

Ammattinyrkkeilijä selitti tapahtumia elämän paineiden aiheuttamalla ”napsahduksella” päässä.

Ammattinyrkkeilijä kiisti syytteet ja myönsi syyllistyneensä vaimoaan töniessään vain lievään pahoinpitelyyn.

Käräjäoikeus on velvoittanut miehen korvaamaan ex-avovaimolle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 5 000 euroa, kärsimyksestä 800 euroa sekä lisäksi 6 931 euroa oikeudenkäyntikuluista.

Ex-kumppanin pojalle tuomitun on korvattava kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 300 euroa sekä kärsimyksestä 300 euroa. Pojan kaverin saamaksi kärsimyskorvaukseksi oikeus on määritellyt 250 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Source Link is.fi