Banner Before Header

Amsterdamissa osoitettiin mieltä koronarajoituksia vastaan – luvaton protesti johti yhteenottoihin

Tuhannet ihmiset kokoontuivat eilen sunnuntaina Hollannin pääkaupungissa Amsterdamissa osoittamaan mieltä koronarajoituksia vastaan. Mielenosoittajat ja poliisit ottivat yhteen, ja ainakin 30 ihmistä otettiin kiinni.

Viranomaiset olivat aiemmin kieltäneet mielenosoituksen. Siitä huolimatta protestoijat kokoontuivat Amsterdamin keskustassa sijaitsevalle museoaukiolle.

Poliisi kertoi, että mellakkajoukot käyttivät voimaa mielenosoittajia vastaan, kun nämä eivät poistuneet paikalta varoituksista huolimatta.

Kiinniottoja tehtiin muun muassa pahoinpitelyn, häiriökäyttäytymisen, viranomaisten vastustamisen ja kielletyn aseen hallussapidon perusteella.

Poliisin mukaan neljä poliisia loukkaantui. Paikallismedian mukaan ainakin kaksi mielenosoittajaa sai vammoja.

Uutistoimisto Reutersin mukaan suurin osa mielenosoittajista ei käyttänyt maskia tai noudattanut turvavälejä.

Koronasulku alkoi Hollannissa viikko ennen joulua

Hollannissa palautettiin koronarajoituksia marraskuussa. Viikkoa ennen joulua pääministeri Mark Rutte ilmoitti koronasulusta, jonka on tarkoitus kestää tammikuun puoliväliin.

Sululla on pyritty vastaamaan koronan omikronmuunnoksen leviämiseen. Ravintolat, baarit, ei-välttämättömät kaupat, elokuvateatterit, teatterit ja museot pysyvät kiinni 14. tammikuuta asti, koulut 9. tammikuuta saakka.

Uusien sääntöjen mukaan ainoastaan kaksi ihmistä voi tavata yhdessä ulkona. Poikkeuksena tähän ovat hautaamiset. Matkustusrajoituksia ei ole asetettu.

Source Link yle.fi