Banner Before Header

Anna Wahlgren on kuollut – Lapsikirjastaan tunnettu kirjailija joutui taannoin tyttärensä rajujen syytösten kohteeksi

Kirjailija Anna Wahlgren kuoli kotonaan Goassa Intiassa 80-vuotiaana, kertoi hänen tyttärensä TT:lle perjantaina.

Wahlgren tuli tunnetuksi erityisesti vuonna 1983 ilmestyneestä lastenkasvatusoppaastaan Lapsikirja, josta tuli lastenkasvatuksen klassikkokirja Ruotsissa ja myös kansainvälinen myyntimenestys. Hän on kirjoittanut muitakin kasvatusalan oppaita, romaaneja, lastenkirjan sekä omaelämäkerran.

Wahlgreniä on myös tituleerattu ”koko Ruotsin äidiksi”.

Perheensä mukaan Wahlgren kuoli rauhallisesti kotonaan pitkän sairauden jälkeen.

– Suremme äitiämme syvästi. Olemme kiitollisia kaikesta, mitä hän loppuun asti antoi meille, hänen lastenlapsilleen, lastenlastenlapsilleen ja niin monelle muulle, kirjoittivat Wahlgrenin lapset yhteisviestissä.

Wahlgrenin tytär Felicia Feldt esitti vuonna 2011 julkaistussa kirjassaan Näkymätön tytär rajuja syytöksiä äitiään kohtaan. Feldt kertoi kirjassa muun muassa turvattomuuden tunteestaan ja avautui äitinsä seksin- ja viinanhuuruisesta elämästä.

Lue lisää: Hirviöäidiksi sanottu Anna Wahlgren vastaa tyttärensä syytöksiin: ”Perheeni on lyöty pirstaleiksi”

Wahlgren kiisti tyttärensä syytökset.

– Hänen kirjoittamassaan on paljon asioita, joita tunnistan. Iso osa hänen kirjoittamastaan ei ole totta, vaan suorastaan valetta. En ymmärrä, miksi hän on päättänyt valehdella niin monesta minua koskevasta asiasta lapsuudessaan, Wahlgren kirjoitti Aftonbladetissa julkaistussa avoimessa kirjeessä vuonna 2013.

Source Link is.fi