Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d0e0007554f1579423fbefe3a940f05f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Annika Saarikko pahoittelee Sanna Marinia arvostellutta kommenttiaan – Uutisalue

Annika Saarikko pahoittelee Sanna Marinia arvostellutta kommenttiaan

Keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoo katuvansa pääministeri Sanna Marinista (sd) eilen esittämiä kommenttejaan, jotka koskivat pääministerin toimintaa hallituksen hakiessa kantaa EU:n ilmastopolitiikkaa käsittelevään asetukseen.

Saarikko ilmaisi keskiviikkona olevansa pettynyt siihen, ettei hallitus onnistunut löytämään yhteistä kantaa asetukseen eli taksonomiaan. EU-ministerivaliokunta päätti Suomen äänestävän asetusta vastaan EU-ministereistä koostuvassa neuvostossa, vaikka vasemmistoliitto ja vihreät ilmoittivat vastustavansa päätöstä.

– Pääministeri ei tässä kokonaisuudessa onnistunut vaan hallitus on nyt eripurainen. Oleellista on kuitenkin itse asia, eli se, että Suomi äänestää vastaan, Saarikko sanoi keskiviikkona Yle Uutisille.

Torstaina Saarikko kertoi toimittajille eduskunnassa katuvansa eilistä, pääministeri Marinia arvostellutta kommenttiaan.

– Eilinen sanavalintani pääministerin toiminnasta oli huonosti valittu, ja minä olen sitä pääministerille pahoitellut, Saarikko totesi ennen keskustan eduskuntaryhmän kokousta.

– Vilpittömästi tätä pääministerille pahoittelin koska sanavalintani oli epäonnistunut. Se oli huono. Mutta tilanne kokonaisuudessaan hallitukselle taksonomiassa ei tietenkään ollut helppo, eikä lopputulos ole silloin koskaan hyvä jos emme saavuta yksimielisyyttä, hän jatkoi.

Saarikolta tiedusteltiin myös, mitä Marin vastasi hänen pahoitteluunsa.

– Totean vain tämän oman osuuteni, Saarikko sanoi.

Source Link is.fi