Annika Saarikko pahoitteli sanavalintaansa hallituksen ja pääministerin epäonnistumisesta Sanna Marinille

Valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on pahoitellut pääministeri Sanna Marinille (sd.) keskiviikon sanavalintaansa hallituksen eripurasta. Hallitus ei kyennyt yksimieliseen ratkaisuun EU:n ilmastopolitiikkaan liittyvässä asetuksessa.

– Vilpittömästi tätä pääministerille pahoittelin, koska sanavalintani oli epäonnistunut. Se oli huono, Saarikko arvioi torstaina iltapäivällä.

Saarikko kertoi asiasta toimittajille eduskunnassa, kun hän vastasi MTV:n kysymykseen, oliko pääministerin syy, ettei hallitus löytänyt yhteistä linjaa taksonomia-asetuksesta.

– Mutta tilanne kokonaisuudessaan hallitukselle taksonomiassa ei tietenkään ollut helppo. Eikä lopputulos silloin ole koskaan hyvä, jos emme saavuta yksimielisyyttä. Mutta oleellisinta ja tärkeintä on se, että Suomella on nyt kanta. Jos tässä joku oli erityisen harmillista, niin tietenkin se, että valmistelu ja ratkaisu venyi näin pitkälle.

Saarikko ei torstaina eduskunnassa kertonut, miten Marin vastasi hänen pahoitteluunsa.

– Totean vain tämän oman osuuteni, että olen tätä hänelle [pääministerille] pahoitellut, Saarikko totesi.

Saarikko sanoi eilen toimittajien haastattelussa, että ”pääministeri ei tässä kokonaisuudessa onnistunut vaan hallitus on nyt eripurainen. Oleellista on kuitenkin itse asia, eli se, että Suomi äänestää vastaan”.

Saarikko oli keskiviikkona pettynyt, että hallitus ei saanut rivejä kasaan EU:n ilmastopolitiikkaan liittyvässä asetuksessa.

  • Kerromme kohta lisää aiheesta.

Katso lisää:

Source Link yle.fi