Banner Before Header

Annimari Korte linkutti itkuisena radalta Espoossa – kertoi lohduttomana jatkostaan

Pika-aituri Annimari Kortteen kisa Espoon Motonet GP:ssä päättyi surkeasti. 100 metrin aitojen SE-nainen keskeytti kilpailun noin 60 metrin kohdalla.

Korte, 34, lopetti juoksun aitojen välillä ja linkutti sivuun kyyneliä pidätellen. Kun muut aiturit halailivat toisiaan kisan jälkeen, suomalaistähti vetäytyi istumaan yksin maaliteltan seinää vasten.

Itkuinen aituri marssi vähän ajan kuluttua toimittajajoukon läpi eikä halunnut kommentoida keskeytystään. Hän ilmoitti palaavansa paikalle myöhemmin.

Annimari Korte joutui keskeyttämään

Noin 15 minuutin kuluttua Korte palasi. Silmissä oli yhä kyyneleitä, mutta pahin järkytys keskeytyksestä oli laantunut.

– Pakarassa on pistos. Italian-leirillä fyssari sanoi, että siinä (pakarassa) oli ylirasitusta. Se meni ohi ja tuli takaisin. Välillä pettää jalka alta. Mulla oli yksi treeni Italiassa sellainen, jossa se tuntui ja nyt tuli uudestaan. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun jalka lähti alta kokonaan. En ymmärrä, mitä siinä tapahtui, murtunut aituri kertasi medialle ja kuvaili kisan aikana kokemaansa tunnetta ”säväriksi”.

Vaiva on vasemmassa jalassa. Samassa, jonka takareisi leikattiin viime elokuussa.

Korte kertoo tehneensä viime viikolla vain kaksi treeniä, vaikka vaiva ei ärtynyt yhtä pahaksi kuin keskiviikkona. Onnistuneita aitatreenejä on kevään ja kesän aikana vain neljä.

– Viime viikolla juoksin 60 metrillä uuden 15 sadasosalla paremman ennätykseni. Nopeus on huomattavasti parempi kuin koskaan. Pitäisi olla kunnossa juosta ennätyksiä, mutta aitominen ei toimi yhtään.

Kortteen vasemmassa pakarassa tuntui ”säväri”, kun hän tuli alas aidalta.

Korte kertoi tunteneensa kipua pakarassaan jo alkuerässä, jossa hän pinkoi ajan 13,25. Ensimmäisessä vedossa kipu ei kuitenkaan ollut lähellekään samaa luokkaa kuin tuntia myöhemmin.

Korte jää nyt kilpailutauolle ja aikoo tutkituttaa vasemman pakaransa. Aikalisä tarkoittaa sitä, että Oregonin MM-kisat jäävät hyvin todennäköisesti väliin. Tähtäin on elokuussa ja Münchenin EM-kisoissa.

– Kisakausi tuli liian aikaisin. Puhuttiin valmentajan (Mikael Ylöstalon) kanssa äsken, että ihan turha juosta tällaisia juoksuja.

Lue lisää: Annimari Kortteen arki mullistui ison leikkauksen jälkeen: ”Eron huomaa tosi paljon”

Korte ei muista ikinä keskeyttäneensä kilpailua. Puhutaan siis naisesta, joka on juossut jopa varvas murtuneena.

Keskeytys ja arvokisakesän ylle laskeutunut synkkä epätoivo ottivat koville. Ymmärrettävästi.

– On tämä tosi turhauttavaa, Korte toteaa ja joutuu pyyhkimään silmäkulmaansa. Hänen äänensä murtuu.

– Kun tietää, että on tosi hyvässä kunnossa. Pitäisi pystyä juoksemaan 12,7, mutta aitominen ei vain toimi…

Source Link is.fi