Banner Before Header

Ano Turtiaisen yhtiön konkurssi johtuu 50 000 euron verovelasta

Kansanedustaja Ano Turtiaisen (vkk) yhtiö Gometal on asetettu konkurssiin. Konkurssipäätöksen tehneen Etelä-Savon käräjäoikeuden asiakirjoista ilmenee, että taustalla on verovelka.

Verohallinto haki Gometalin konkurssia noin 50 000 euron saatavasta. Kuukausi sitten hakemusta jätettäessä tarkka summa oli 48 964 euroa, mutta oletettavasti viivästyskorkoa on sen jälkeen kertynyt hieman lisää.

– Velallinen on maksukyvytön. Maksukyvyttömyyttä osoittaa se, että velallinen joka on liike- tai ammattitoiminnastaan kirjanpitovelvollinen, ei viikon kuluessa velkojan maksukehotuksen saatuaan ole maksanut velkojan selvää ja erääntynyttä saatavaa, käräjäoikeus totesi päätöksessään.

Turtiainen omistaa Gometalin puoliksi vaimonsa Minna Turtiaisen kanssa. Alun perin Gometal valmisti voimanostotuotteita, mutta sittemmin se on myynyt myös erilaisia tekstiilejä kuten t-paitoja.

Yritys toimii Juvalla, josta Turtiainenkin ponnisti eduskuntaan. Hän pääsi kansanedustajaksi perussuomalaisten listoilla, mutta erkaantui puolueesta ja muodostaa nykyään oman eduskuntaryhmänsä Valta kuuluu kansalle -puolueen nimissä.

Gometalin liikevaihto on aiemmin ollut 400 000 euron luokkaa vuodessa. Viime vuoden tilinpäätöstietoja ei ole saatavilla.

Keväällä 2020 yhtiö sai Etelä-Savon ely-keskukselta 70 800 euron koronatuen hengityssuojainten tuotannon kehittämiseen. Kansanedustajana Turtiainen on tullut tunnetuksi muun muassa siitä, että hän on kieltäytynyt käyttämästä kasvomaskia.

Gometalille on kertynyt maksuhäiriömerkintöjä kesästä 2021 lähtien. Yhtiöstä on tehty myös merkintä verovelkarekisteriin.

Käräjäoikeus määräsi Gometalin pesänhoitajaksi asianajaja Tommi Hurrin.

– Yleisesti ottaen voi sanoa, että konkurssimenettelyssä pesänhoitaja selvittää varat, vastuut, velat ja saatavat, Hurri sanoi Taloussanomille aiemmin perjantaina.

Source Link is.fi