Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0ad342b4eb363f117e639dec7df7e8cc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Antti Pihlström, 37, latoi hurjat tehot – näin pelattiin SM-liigassa keskiviikkona – Uutisalue

SM-liigan keskiviikon kaksi ottelua päättyivät kumpikin vierasvoittoihin, kun Ilves ja HPK veivät vuoden ensimmäisissä liigapeleissä sarjapisteet.

Ilves kukisti Kärpät Oulussa 6–5. Hyökkääjä Antti Saarela teki vierasjoukkueelle kaksi maalia.

Ilves nykäisi toisen erän puoliväliin mennessä jo 4–1-johdon, mutta Kärpät tuli vielä maalin päähän päätöserän ensimmäisellä minuutilla. Sen jälkeen Ilveksen Eetu Päkkilä ja Saarela iskivät maalin mieheen vain 24 sekunnin välein ja tamperelaisjoukkueen ratkaisevaan 6–3-johtoon.

Kärpät teki vielä kahden viimeisen peliminuutin aikana kaksi kavennusmaalia pelattuaan ilman maalivahtia.

Seitsemästä viime ottelustaan viisi voittanut Ilves on kaatanut Kärpät kauden kaikissa kolmessa liigakohtaamisessa.

Ilves ohitti sarjataulukossa Kärpät ja kipusi HIFK:n jälkeen toiseksi.

HPK kaatoi SaiPan Lappeenrannassa 6–3. Puolustajanakin välillä HPK:ssa pelannut 37-vuotias konkarihyökkääjä Antti Pihlström teki vieraille 2+2 pistettä.

HPK oli karannut kahden erän jälkeen jo 4–1-johtoon, ja Markus Nenosen 5–1 kolmannen erän avausminuutilla käytännössä ratkaisi ottelun.

SaiPa oli voittanut HPK:n kauden aiemmissa kahdessa keskinäisessä ottelussa.

Kolmas ohjelmassa ollut ottelu HIFK–JYP peruuntui keskiviikolta. Ottelu siirtyy myöhempään ajankohtaan varotoimenpiteenä, koska JYPin joukkueessa on todettu koronavirustartuntoja.

Sarjajumbo JYPin verkkosivujen mukaan liigajoukkueen kahdella jäsenellä oli todettu koronatartunta. Positiivisen testin saaneiden henkilöiden oireet ovat lieviä.

Alueellinen tartuntatautiviranomainen ei ole asettanut jyväskyläläisjoukkuetta karanteeniin, mutta joukkueen tilannetta seurataan.

JYPin perjantaille merkittyä kotiottelua JYP–Kärpät ei ole toistaiseksi peruttu, vaan jyväskyläläisjoukkue odottaa tartuntaviranomaisen päätöstä mahdolliseen karanteeniin liittyen.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 19.32.

Ingressiä korjattu kello 19.50: Voitot ottivat HPK ja Ilves, ei HPK ja Kärpät.