Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3d32a8179e60311858c1cc2781271fa4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Antti Tuisku lataa kovan väitteen hiihtokunnostaan – paljastaa myös cooper-tuloksensa – Uutisalue

Antti Tuisku lataa kovan väitteen hiihtokunnostaan – paljastaa myös cooper-tuloksensa

Poptähti Antti Tuisku, 38, sanoo olevansa elämänsä kovimmassa kunnossa, mitä artistin työhön tulee. Tuisku tunnetaan innokkaana hiihtäjänä, ja hiihtoharrastus näkyy myös tuloksina.

Tuisku mittautti maksimaalisen hapenottokykynsä mattotestissä viime vuoden keväällä ja teki ennätyksensä.

– En halua paljastaa lukemia, mutta ne ovat todella kovat, Tuisku sanoo.

Kahden vuoden takaisen Cooperin testin ennätyksensä hän sen sijaan kertoo: 3250 metriä. Puolimaratonin hän puolestaan juoksi viime kesänä ennätysaikaansa 1.29,00.

Tuisku uskoo, että hänen kestävyysominaisuuksillaan voisi pärjätä sangen hyvin kansallisissa hiihtokilpailuissa. Hän on saanut sen suuntaista palautetta uskottavalta taholta.

– Muutama hiihdon parissa työskentelevä valmentaja on mattotestitulokseni nähtyään todennut, että jos pelkällä hapenotolla kilpailtaisiin, pitäisi minun hiihtää SM-kisoissa 30 sakkiin, Tuisku sanoo.

– Mutta sehän on ihan toiveajattelua. Ei se niin mene. Minun pitäisi osata ensin hiihtää.

Tuisku ei pidä itseään teknisesti hyvänä hiihtäjänä, vaan vasta opettelijana. Hän kertoo laittaneensa vapaan hiihtotavan sukset jalkaan ensimmäisen kerran vuonna 2019. Tuolloin hän kapusi ystävänsä Krista Pärmäkosken suksilla Alpe Cermisin legendaarisen Tour de Skin loppunousun Rampa con i Campioni -kilpailussa. Tuiskun aika yhdeksän kilometrin nousussa oli 55.48,4.

Lue lisää: Tällainen on mystinen rovaniemeläinen hiihtäjien puskaradio – Antti Tuisku kertoo, miten ystävystyi Krista Pärmäkosken kanssa

Antti Tuisku kiipeämässä Alpe Cermisin loppunousua 2020.

Ilta-Sanomien asiantuntija Harri Kirvesniemi kehui tuolloin Tuiskun hiihtämistä ja sanoi, että suoritus vaatii kovaa kuntoa. Tuisku itse vähättelee vetoaan.

– Tällä hetkellä nousisin mäen aika paljon nopeammin ylös. Kiva se on, jos mun kuntoani kehutaan. Mutta vielä kivempaa on, jos kunnon tulee todistamaan keikoilleni paikan päälle, Tuisku sanoo.

Viime talvena Tuisku ei ehtinyt hiihtää niin paljoa kuin edellisellä kaudella, sillä hän vietti valtaosan kylmästä ajanjaksosta Espanjassa. Kilometrejä ladulla kertyi vähän alle tuhat kappaletta.

Kaikkensa antanut Antti Tuisku Rampa con i Campioni -kilpailun maalissa.

Lue lisää: Kuvat: Antti Tuisku raastoi räkä poskella Tour de Skin hurjan loppunousun ylös – näin Harri Kirvesniemi analysoi suoritusta

Tuiskun ammatissa fyysisen ja henkisen kunnon pitää olla kovalla tasolla. Hänen pitää jaksaa laulaa, tanssia ja pomppia koko 1,5 tunnin keikka. Muusikon kesän keikkakalenteri näyttää raa’alta: Kesä-syyskuussa Tuisku konsertoi 25 kertaa ja putki huipentuu uran isoimpiin esiintymisiin Helsingin olympiastadionilla.

Treeniä tarvitaan. Tuiskulle kertyy kiertueen aikana kuusi tai seitsemän liikuntasuoritusta viikossa. Tuntimäärät ovat isoja. Viikossa liikuntaa voi tulla jopa 20–25 tuntia. Esimerkiksi viikolla, jolla IS haastatteli poptähteä, hän treenasi tanssia yhteensä yhdeksän tuntia.

Source Link is.fi