Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b2dc2a1efad408ac6cb06a60ff2bbb02, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Artturi Lehkonen teki sen taas! Colorado Stanley Cupin finaaleihin suomalaisen ohjurilla – Uutisalue

Artturi Lehkonen iski Colorado Avalanchen Stanley Cupin loppuotteluun varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa. Colorado kukisti Lehkosen ohjurimaalilla Edmonton Oilersin jatkoerässä 6–5 ja eteni näin ollen puhtaasti voitoin 4–0 finaaliin.

Lehkosesta on tulossa isojen maalien erikoismies, sillä hän iski myös vuosi sitten Montreal Canadiensin Stanley Cupin finaaleihin. Tuolloin Lehkonen ratkaisi ottelun, kun jatkoerää oli pelattu vain minuuttia ja 39 sekuntia.

Tällä kertaa Lehkonen ei malttanut yhtä pitkään, sillä hän onnistui jo minuutin ja 19 sekunnin pelin jälkeen.

Colorado ja Edmonton järjestivät hurjan näytelmän, jossa suomalaiset näyttelivät pääosaa. Edmonton johti päätöserässä ottelua jo 4–2 Zach Humanin osumalla, mutta pian Mikko Rantanen oli jo kiinni 5–4-voittomaalissa.

Aiemmin kapteeni Gabriel Landeskog oli tuonut joukkueensa maalin päähän, minkä jälkeen Lehkonen vapautti Nathan MacKinnonin keskialueelta maalintekoon.

Rantanenkaan ei kuitenkaan saanut juhlia voittomaalia, kun Zack Kassian tasoitti pelin vain vajaata kahta minuuttia myöhemmin.

Illan sankari oli kuitenkin Lehkonen, joka syötti myös Cale Makarin lavasta lähteneen pelin avausosuman. Pisteet 1+2 saalistanut Lehkonen on viimeistellyt tänä keväänä NHL:n pudotuspeleissä pisteet 6+5=11.

Lähes puoli tuntia pelanneelle Makarille ilta oli käsittämättömän kova, sillä hän syötti maalinsa lisäksi neljä osumaa. Lehkosen tavoin myös Landeskog viimeisteli pisteet 1+2.

Edmontonin tehokkaimpina loistivat Leon Draisaitl (0+4), Connor McDavid (1+2) ja Hyman (2+0).

Finaalipaikka on Avalanchelle ensimmäinen sitten vuoden 2001, jolloin se juhli mestaruutta New Jerseyn kustannuksella.