Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d40323bb64ac2cf606c148a1cb659b97, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Asemies ampui neljä ihmistä sairaala-alueella Oklahomassa – Uutisalue

Asemies ampui neljä ihmistä sairaala-alueella Oklahomassa

Aseistautunut mies on tappanut neljä ihmistä Tulsan kaupungissa Oklahomassa, kertovat yhdysvaltalaismediat. Poliisin mukaan myös ampuja on menehtynyt. Useita ihmisiä loukkaantui, mutta näiden vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Eric Dalgleish Tulsan poliisilaitokselta kertoi CNN:n mukaan, että ampuja menehtyi ”itseaiheutettuun ampumavammaan”. Poliisin mukaan se on ”lähellä” ampujen henkilöllisyyden varmistamista. Ampujan arvioidaan olleen 35-40-vuotias.

Mies ammuskeli St. Francisin sairaala-alueella sijaitsevassa sairaalarakennuksessa, jossa tehdään muun muassa rintasyöpäleikkauksia.

Poliisi sai hälytyksen ampumisesta keskiviikkona klo 16.52 paikallista aikaa. Poliisi oli paikalla neljä minuuttia myöhemmin.

– Poliisit ryntäsivät heti paikalla toiseen kerrokseen, ja kun he pääsivät sinne, he löysivät ammuttuja ihmisiä, pari heistä oli kuollut tuolloin, Richard Meulenberg Tulsan poliisilaitokselta kertoi ABC Newsille.

Teosta epäillyllä miehellä oli Meulenbergin mukaan kivääri ja pistooli. Muskogeen poliisi ilmoitti Tulsan poliisille epäilevänsä, että epäilty tekijä olisi jättänyt räjähteitä asuntoon Muskogeessa, joka sijaitsee noin 50 mailin päässä Tulsasta. Poliisi on evakuoinut alueen.

Poliisi ryhtyi tarkistamaan sairaalaa mahdollisten lisäuhkien varalta. Satoja ihmisiä on evakuoitu pois sairaalan rakennuksista.

Tulsan poliisin mukaan ampuja valikoi St Francisin sairaalan kohteeksi tarkoituksella ja harkiten. Aseistautunut mies oli mennyt sairaalaan etsimään tiettyä lääkäriä.

– Kyseessä ei ollut summittainen ampuminen, jossa tekijä olisi valikoinut minkä hyvänsä kohteen täynnä ihmisiä, Meulenberg Tulsan poliisista sanoi The New York Timesin mukaan. Hän ei kommentoinut tekijän motiivia.

Valkoisen talon mukaan presidentti Joe Biden on saanut tiedon ampumisesta.

Tulsan pormestari G.T. Bynum sanoi lehdistötilaisuudessa, että St Francisin sairaala on paikka, jossa pelastetaan kaupungin asukkaiden henkiä. Pormestari kehui Tulsan poliisivoimia nopeasta toiminnasta.

Oklahoman kuvernööri Kevin Stitt julkaisi tiedotteen, jonka mukaan joukkoampuminen oli järjetön vihan ja väkivallan teko.

Vasta viime viikolla, kahdeksan päivää sitten, Texasissa tapahtui tuhoisa joukkoampuminen, kun 18-vuotias nuori mies surmasi koulussa 19 lasta ja kaksi opettajaa Uvaldessa.

Lue lisää: Tämä kaikki tiedetään nyt Texasin koulu­ampumisesta

Lue lisää: Kouluampuja tappoi 21 ihmistä Texasissa – Biden: Tuntuu väärältä, että 18-vuotias voi ostaa aseita

Aiemmin toukokuussa toinen 18-vuotias ampuja tappoi kymmenen ihmistä valintamyymälässä New Yorkin osavaltiossa Buffalossa. Epäilty sai keskiviikkona syytteen maan sisäisestä terrorismista.

Lue lisää: 10 kuollut ammuskelussa Yhdysvaltain Buffalossa – poliisi tutkii viharikoksena

Terrorismisyytteen lisäksi nuorta miestä syytetään muun muassa murhan yrityksistä, ampuma-aserikoksista sekä kymmenestä murhasta. Epäiltyä uhkaa elinkautinen vankeusrangaistus jo pelkästään terrorismisyytteestä.

Artikkelia päivitetty klo 4.30 kuolonuhrien ja muiden uusien tietojen osalta.

Source Link is.fi