Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2d3e7f0224ae5d1c899d4deafd4cba13, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Asuntoja myynnissä poikkeuksellisen vähän – Helsinki ja yksiöt erottuvat joukosta – Uutisalue
Banner Before Header

Asuntoja myynnissä poikkeuksellisen vähän – Helsinki ja yksiöt erottuvat joukosta

Kiinteistönvälittäjäketju Kiinteistömaailma kertoo, että se teki joulukuussa yli 30-vuotisen historiansa parhaan käytettyjen asuntojen kauppamäärän.

Viime kuun myynti ylsi 989 käytettyyn ja uuteen asuntoon tai kiinteistöön. Niistä 940 oli käytettyjä ja vain 49 uudiskohteita. Jälkimmäisissä kauppamäärä supistui noin puoleen edellisvuoden joulukuusta.

Myyntikohteita on tällä hetkellä poikkeuksellisen vähän.

– Koko Suomessa sekä uusia että käytettyjä asuntoja oli viimeisimmän käytössä olevan eli marraskuun tilaston mukaan myynnissä eri välitysliikkeillä 27 prosenttia vähemmän kuin juuri ennen korona-aikaa kaksi vuotta sitten, Kiinteistömaailman analyytikko Tony Korkala sanoi tiedotteessa.

Tarjontaa oli 17 000 kohdetta vähemmän kuin kaksi vuotta sitten.

Eniten eli 37 prosenttia tarjonta väheni isoissa omakotitaloissa ja seuraavaksi rivitaloissa, joissa määrä väheni 33 prosenttia korona-aikaa edeltävään tilanteeseen verrattuna.

Myös kerrostaloissa näkyi tarjonnan supistumista. Sen sijaan kerrostaloyksiöitä oli jopa kymmeneksen enemmän tarjolla.

Valtaosassa Suomen isoimpia kaupunkeja myynnissä on koteja selkeästi vähemmän kuin kaksi vuotta sitten. Poikkeuksen isoon kuvaan tekee Helsinki, jossa kohteita oli myynnissä 17 prosenttia aiempaa enemmän erityisesti vahvan yksiötarjonnan ansiosta.

Source Link is.fi