Australiaa ravistelee salaatti­kriisi – pikaruoka­ketju turvautui jo hätä­ratkaisuun

Australiassa vallitsee jonkinasteinen salaattikriisi, kun tulvavedet ovat tuhonneet suuria määriä maan salaattisadosta.

Joidenkin tuoreiden vihannesten ja hedelmien hinnat ovat nousseet äkkinäisesti. Sosiaaliseen mediaan on julkaistu kuvia yli 10 Australian dollaria (vajaa seitsemän euroa) maksavista salaateista, BBC uutisoi.

Pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken (KFC) joutui tekemään yllättävän ratkaisun ja korvaamaan osan hampurilaisissaan ja rullissaan käyttämästään salaatista kaalilla.

– New South Walesin ja Queenslandin tulvien johdosta kärsimme tällä hetkellä salaattikadosta. Käytämme jatkossa salaatin ja kaalin sekoitusta, kunnes toisin ilmoitetaan, KFC:n sivustolla luki.

Jäävuorisalaattia erikoistarjouksella Melbournessa, hintaa yhdeksän Australian dollaria (kuusi euroa).

Pikaruokaketju kehotti ihmisiä poistamaan salaatti-kaalisekoituksen tilausta tehdessä, jos muutos ei asiakkaille maistu.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun Australian KFC kärsii tuotepulasta. Tammikuussa ketju joutui muokkaamaan ruokalistaansa, kun se ei saanut tuotua ravintoloihinsa tarpeeksi kanaa.

Kanaongelmat johtuivat koronaviruksen leviämisestä kanaa Australiassa tuottavan Inghamin henkilökunnassa.

Ukrainan sodasta ja koronaviruspandemiasta johtuvat ongelmat ovat osuneet Australiaankin. Samalla maan oma ruokatuotanto on kärsinyt sään ääriolosuhteiden kourissa.

Alkuvuoden tulvat Australian itärannikolla nostivat maan elinkustannusten hintoja viisi prosenttia kuluvan vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana.

Source Link is.fi