Banner Before Header

Australialaisjoukkueen kannattajilta pöyristyttävää käytöstä finaaliottelussa – epäillään natsi­tervehdyksistä

Australian jalkapalloliitto ilmoitti maanantaina vaativansa puoliammattilaissarjaa pelaavan Sydney United 58 FC:ltä selvitystä kannattajiensa käyttäytymisestä lauantaina pelatussa Australian cupin finaalissa, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Osa alasarjaseuran kannattajista teki loppuottelun aikana natsitervehdyksiä ja lauloi fasistisia lauluja. Lisäksi katsomossa nähtiin natsi-Saksaan viittaavia lippuja.

Kannattajat yrittivät myös tukahduttaa ennen ottelua nähdyn alkuperäiskansojen tervetuloseremonian buuaamalla esityksen päälle.

Australian yleisradioyhtiön ABC:n mukaan kannattajat huusivat äärioikeistolaisen Ustasha-liikkeen 1930- ja 40-luvuilla tunnetuksi tekemää Za dom spremni -tervehdystä, joka on kroatialainen versio natsi-Saksan Sieg heil -tervehdyksestä.

Seura pahoitteli kannattajiensa käytöstä Facebook-sivuillaan.

– Sydney United 58 FC:llä on nollatoleranssi kaikenlaista epäkunnioittavaa käytöstä, rasismia tai syrjintää kohtaan. Seura tekee tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa tutkiakseen tapauksen täydellisesti, seura lupasi.

– Seura tuomitsee jyrkästi käytöksen, joka ei heijasta seuran ja sen uskollisten kannattajien laajempaa näkemystä. On rohkaisevaa nähdä laajemman jalkapalloyhteisön tuomitsevan tämän sosiaalisessa mediassa.

Myös Australian jalkapalloliitto tuomitsi tapahtumat heti ottelun jälkeen. Sen mukaan katsomosta poistettiin ottelun aikana kahdeksan ihmistä.

Liiton mukaan keskustelut seuran kanssa voivat johtaa rangaistuksiin niin seuralle kuin yksittäisille katsojille.

Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääministeri Dominic Perrottet piti kannattajien käytöstä kauhistuttavana.

– Ihmisten, jotka ovat käyttäytyneet noin, pitäisi saada elinikäinen porttikielto katsomoihin”, hän sanoi BBC:n mukaan.

Sydney United 58 FC hävisi cupin loppuottelun Macarthur FC:lle maalein 0–2.

Source Link is.fi