Banner Before Header

Australialais­yhtye peruu esiintymisensä Flow-festivaaleilla – laulajan terveys­ongelmat vaativat kiireellistä hoitoa

Australialaisyhtye King Gizzard & The Lizard Wizard on joutunut perumaan Euroopan-kiertueensa. Yhtyeen oli tarkoitus esiintyä Flow-festivaaleilla Helsingissä sunnuntaina 14. elokuuta.

Yhtye tiedotti Instagram-tilillään laulaja Stu Mackenzien kärsivän terveysongelmista. Laulaja joutuu kiireellisesti palaamaan Australiaan sairastamansa Crohnin taudin vuoksi.

Crohnin tauti on tulehduksellinen suolistosairaus ja sen oireita ovat muun muassa vatsakivut, väsymys, laihtuminen ja kuumeilu. Tautia ei voi parantaa.

– Valitettavasti henkilökohtaisen terveyskriisin vuoksi joudumme peruuttamaan EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan konsertit, laulaja tiedottaa yhtyeen Instagramissa.

– On ihme, ettemme ole joutuneet perumaan konsertteja aiemmin. Mutta nyt terveyteni on huonossa kunnossa ja minun täytyy mennä kotiin saamaan kiireellistä hoitoa.

Mackenzie kertoo pitäneensä kamppailunsa Crohnin taudin kanssa yksityisenä, koska hän ei ole halunnut tulla määritellyksi sairautensa kautta.

– Sen uhka on muovannut melkein jokaista isoa aikuiselämäni päätöstä. Mietin sitä ja suunnittelen joka päivä asiat sen ympärille.

Australialaisyhtye on pahoillaan konserttien peruuntumisesta.

Laulaja myös kertoo olevansa pahoillaan kaikkien puolesta, jotka kamppailevat kroonisten sairauksien kanssa.

Yhtye aikoo pyrkiä uudelleenjärjestämään mahdollisimman monta konserttia, jotka nyt peruuntuvat.

– Kiitos ymmärryksestä ja vielä kerran, olen todella pahoillani. Rakkaudella, Stu, hän päättää kirjoituksensa.

Myös Flow Festival tiedotti yhtyeen keikan peruuntumisesta.

Tiedotteessaan festivaali kertoo etsivänsä korvaavaa esiintyjää sunnuntaille.

Lähde: Terveyskirjasto

Source Link is.fi