Banner Before Header

Avi löi nyrkin pöytään – rajoituksia uhmannut pieksamäkeläisravintola joutuu sulkemaan ovensa kahdeksi viikoksi

Itä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt pieksämäkeläisen ravintolan suljettavaksi kahden viikon määräajaksi koronarajoitusten rikkomisen vuoksi.

Ravintola rikkoi sekä anniskelu- että aukioloaikarajoituksia.

Lue lisää: Poliisi tyhjensi ravintolan Pieksä­mäellä – korona­määräyksiä ei noudatettu

Aluehallintoviraston määräyksellä ravintolan tulee keskeyttää kaiken ravitsemisliiketoimintansa kahdeksi viikoksi 6. tammikuuta kello 18 alkaen. Myös noutoruuan myynti ja ruuan kotiinkuljetuspalvelu on kahden viikon ajan kielletty.

Ravintola saa avata ovensa jälleen 20. tammikuuta kello 18 tai nykyisten rajoitusten ollessa yhä voimassa seuraavana aamuna.

Lue lisää: Poliisi tyhjensi ravintolan Pieksämäellä – nyt puhuu korona­­rajoituksia uhmaava ravintoloitsija

Avin tiedotteen mukaan ravintolassa oli käynyt uudenvuodenyönä poliisi, ja poliisin mukaan ravintolan sisätiloissa oli ollut asiakkaita vielä kello 1.15. Uudenvuodenpäivän iltana poliisi kävi paikalla uudelleen, ja ravintolassa oli ollut asiakkaita kello 22.49. Asiakkailla oli ollut hallussaan alkoholijuomia.

Voimassa olevien ravintolarajoitusten mukaisesti koronaviruksen leviämisalueilla anniskeluun keskittyvän ravintolan tulee lopettaa anniskelu kello 17 ja sulkea ravintola klo 18.

Ruokaravintoloiden, hampurilais- ja pikaruokapaikkojen, pitserioiden ja kahviloiden tulee olla suljettuna viimeistään kello 20.

Aluehallintovirasto korostaa, että vastaisuudessa ravintoloitsijan tulee huolehtia siitä, että se noudattaa toiminnassaan niitä anniskelu- ja aukiolorajoituksia ja muita velvoitteita, jotka tartuntatautilaissa ja valtioneuvoston asetuksissa on ravintoloille määrätty koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Source Link is.fi