Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4552c553c3d555b80e90cc3601bceb6f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
BBC: Ikea leikkaa rokottamat­tomien työntekijöiden karan­teeniajan palkkaa – Uutisalue

BBC: Ikea leikkaa rokottamat­tomien työntekijöiden karan­teeniajan palkkaa

Huonekalukauppaketju Ikea maksaa tästä viikosta lähtien alennettua sairausajan palkkaa Britanniassa niille työntekijöilleen, joilla ei ole koronarokotusta ja jotka joutuvat eristäytymään korona-altistuksen vuoksi, maan yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Rokottamattomille, koronaan itse sairastuville työntekijöille sairausajan palkka on sama kuin rokotetuillekin työntekijöille.

Muutos koskee niitä henkilöitä, joilla ei ole lääketieteellistä syytä rokotteen ottamatta jättämiselle. Heillä ansionmenetys voi olla huomattava, sillä BBC:n mukaan ikealaisten palkka on tavallisesti 400–450 puntaa (480–540 euroa) viikossa. Laissa määritelty sairausajan vähimmäispalkka sen sijaan jää alle sataan puntaan viikossa.

Britanniassa koronarokotteen ottaneiden ei päivitettyjen ohjeiden mukaan tarvitse eristäytyä pelkän korona-altistuksen vuoksi. Koronatartunta sen sijaan pakottaa jäämään sairauslomalle.

Source Link is.fi