Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8001bae5390d130f0292282d34a29138, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ben näki jotain vilahtavan Ratinan suvannossa ja kaivoi kameran esiin – Uutisalue

Ben näki jotain vilahtavan Ratinan suvannossa ja kaivoi kameran esiin

Tampereen keskustassa puolisonsa kanssa tiistaina noin kello 13 kävellyt 33-vuotias Ben Forslund näki Ratinan suvannossa liikettä tiistaina.

– Huomasin, että Ratinan suvannossa uiskenteli jokin eläin, jollaista en ole ennen siellä nähnyt. Päätin ottaa uintiretken videolle. Pohdin, onko kyseessä saukko vai hylje. Oman päätelmäni mukaan arvelen, että kyseessä on saukko, hän kertoo.

Ben tallensi uintiretken videolle.

– Oli mukava nähdä tuollainen hetki ja kävi vielä hyvä tuuri, että sain videon kuvatuksi, hän kertoo.

Tutkija on samaa mieltä.

– Kyseessä on todennäköisesti saukko, erikoistutkija Mervi Kunnasranta kertoo.

Saukkoa tavataan Suomessa koko maassa. Vahvin kanta on Järvi-Suomessa. Hylkeen päätyminen Suomen historiallisesti ensimmäisen teollisuuskaupungin keskustan vesille olisi sen sijaan hyvin epätodennäköistä.

Suomessa säännöllisesti tavattavia hyljelajeja ovat norppa ja halli eli harmaahylje. Halli eli harmaahylje elää Itämerellä. Myös norppa, joka on suhteellisen pienikokoinen hyljelaji, elelee Itämerellä. Saimaannorppa on puolestaan norpan alalaji, jota tavataan vain Saimaan järvialtaassa.

Saukko (Lutra lutra)

+ Saukko on sopeutunut vesielämään erinomaisesti. Sillä on vedenpitävä turkki, virtaviivainen ruumis ja jaloissa uimaräpylät.

+ Saukon pää ja häntä ovat litteähköt.

+ Sukeltaessaan saukko sulkee sieraimet ja korvansa. Pituutta saukolla on 50-100 cm ja painoa 3-15kg.

+ Pääosa saukon ravinnosta on sammakoita ja kaloja, jotka se pyydystää sukeltamalla.

Lähde: Riistakolmiot

Source Link is.fi