Banner Before Header

Biisonimafia on jännän äärellä – dokumenttisarja suuresta unelmasta

– Me ollaan tehty neljä konkurssia. Aina loppui rahat ja mentiin konkkaan. Jos tämä vedetään vessasta alas, niin ainakin vedetään muiden rahoja!

Punkaharjun pojat eli Biisonimafialaiset ovat vakavan asian äärellä. Koko elämäntyö punnitaan ensi vuonna kokopitkän, teatterilevityksen saavan elokuvan muodossa. Ja tätä on odotettu! Perustajakaksikkoa Kai ”Kaitsu” Rinkistä ja Janne Kaparia jännittää.

– Ei jummijammi, pitää saada tekniikat ja propit kuntoon!

Kymmenosainen reality-dokumentti seuraa YouTubessa breikanneen letkeän porukan elokuvaunelman taipaletta. Miljoonia katsojia keränneitä videoita on jalostettu 15-20 vuoden varrella lumilautailupätkistä stunttivideoiden kautta Kummeli-henkisiin sketseihin.

Ja nyt puuhattava elokuvakin, ensi vuonna ensi-iltansa saava MC Helper BeKINGs, on itse asiassa neljäs kokopitkä. Kolmas elokuva, Mc Helper 3 pääsi Elisa Viihteelle ja sai useita palkintoja. Mukana oli muun muassa Viivi Pumpanen, tuttu hahmo Biisoni-sketseistä. Tällä erää tekeillä kuitenkin on ”oikea” teatterielokuva.

Punkaharjulaiset ex-hiihtopummit Janne ja Kaitsu kuvaavat leffan teaseria Even kanssa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun YouTubesta alkunsa saaneen yhtiön tuotanto näytetään elokuvateattereissa. Nettikulttuurisestikin ollaan ison asian äärellä.

Miekkoset pohtivat kuumeisesti näyttelijävalintoja.

– On se räyhän näköinen. Paljonkos sillä niitä Jussi-palkintoja olikaan? pohditaan Tommi Korpelan kuvan äärellä.

– Saataiskohan me Jape meille? aprikoidaan Jasper Pääkkösen työtilannetta.

Tuottaja Eve Särkänne pitää tiukasti lankoja käsissä, kun Kaitsu ja Janne haalivat mopoja ja sekoilevat intohimolla ja temperamentilla.

Keskeiseksi sarjan teemaksi kohoaa ystävyyssuhde, joka on kestänyt monta seikkailua hiihtopummeilusta ankaraan bisneselämään.

– Paras kaveri on tässä menetetty firman alttarille. Harvoin ehditään tehdä enää mitään hauskaa yhdessä, kaverukset harmittelevat.

MC Helper BeKINGs on toimintakomedia, jonka villeistä mopotempuista vastaavat stunt-ajajat. Tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen aiempia elokuvia ja kertovat mopokerho MC Helperin synnystä. Tärkeimpiä teemoja ovat vauhdin ohella syvä ystävyys.

Mutta kestääkö ystävyys kokonaisen elokuvan teon?

Dokumenttisarjassa keskitytään sellaisiin luovan alan haasteisiin kuin niukkaan rahaan, kielteisiin tukipäätöksiin, jaksamiseen, terveyteen ja koko tekemisen mielekkyyteen. Ehkä sittenkin takaisin hiihtopummeiksi vapauden rinteisiin?

– Me ollaan massiivisesti kusessa!, joudutaan budjetin kanssa toteamaan.

Tuleva menestyskään ei ole itsestäänselvyys. Tiimi keskittyy silti vain yhteen asiaan: pääsemään Punkaharjulta punaiselle matolle.

– Käsikirjoitushan on yllättävän hyvä, kundit toteavat ja miettivät, että elokuvassa tärkeintä ovat mopot. Tai näyttelijät. Tai mopot.

Punkaharjun pojat torstaina TV2 klo 22.20

Source Link is.fi