Banner Before Header

Bob Sagetin ruumiinavaus paljasti hyytäviä yksityiskohtia – mitä ihmettä tapahtui ennen hänen kuolemaansa?

Yhdysvaltalaiskoomikko Bob Saget, 65, löydettiin 9. helmikuuta elottomana hotellihuoneesta Floridasta. Saget oli saapunut Orlandoon esiintymään ja yöpyi siellä Ritz-Carlton ketjun hotellissa.

Koomikon omaiset vahvistivat viime viikolla, että Saget kuoli päävammaan. Nyt hänen kuolemastaan on tihkunut julkisuuteen lisätietoja, jotka nostattavat ilmaan kysymysmerkkejä.

New York Timesin mukaan Sagetin ruumiinavauksessa paljastui hyytäviä yksityiskohtia hänen kuolinsyystään. Perjantaina julkaistun kuolinsyyraportin mukaan Saget ei suinkaan kolhaissut päätään kevyesti, vaan kyseessä oli huomattavasti kovempi osuma, joka aiheutti vakavia vammoja.

Amerikkalaislehden mukaan koomikko sai juuri ennen kuolemaansa iskun päähänsä niin kovalla voimalla, että se mursi hänen kallonsa useista kohdista ja aiheutti verenvuotoa eri puolilla hänen aivojaan. Kuolinsyyraportin mukaan Sagetin kuolema oli onnettomuus, eikä siihen liittynyt alkoholia tai huumeita.

New York Timesin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan vastaava isku päähän aiheuttaa vähintään sekavuutta ja hämmentyneen olotilan. Sagetin omaisten julkaisemassa tiedotteessa kerrottiin jo aiemmin, että viranomaisten mukaan Saget löi päänsä vahingossa johonkin ja meni sen jälkeen tavalliseen tapaan nukkumaan.

– On todennäköistä, että hän kaatui vahingossa taaksepäin ja hänen takaraivonsa iskeytyi johonkin, Sagetin ruumiinavausraportin kirjoittanut tohtori Joshua Stephany toteaa New York Timesin mukaan.

Lehden mukaan Sagetin ruumiinavaus tarjosi vain vähän vastauksia siitä, mitä hänelle todella kävi vain hieman ennen kuolemaa. Asiantuntijoiden mukaan on mahdollista, että mikäli Saget löi päänsä johonkin tarpeeksi kovaa, levisivät iskukohdasta alkaneet kallon murtumat pään muihin osiin aiheuttaen suurta vahinkoa.

– Se on kuin kananmuna halkeaisi, aivovammoihin erikoistunut ensiapulääkäri Jeffrey Bazarian arvioi.

– Lyöt sen yhdestä kohtaa ja se halkeaa takaa eteen asti.

Eräs lääkäri kertoo nähneensä vastaavia vammoja uransa aikana tapauksissa, joissa päähän on lyöty pesäpallomailalla tai ihminen on pudonnut useiden metrien korkeudelta.

Asiantuntijoiden mukaan on todennäköistä, ettei Saget yksinkertaisesti tajunnut, miten pahasti hän oli satuttanut itsensä. Hän ei luultavasti ajatellut selkeästi ja uskoi pystyvänsä vain nukkumaan oudon olonsa pois.

Vastaavat tapahtumat ovat aivovammoihin perehtyneiden lääkäreiden mukaan yllättävän yleisiä.

– Se mitä Bob Sagetille tapahtui on hyvin traagista, muttei valitettavasti kovin epätavallista. Joka vuosi yli 61 000 amerikkalaista kuolee äkkinäisen aivovaurion seurauksena, joista monet johtuvat kaatumisesta, toteaa ensiapulääkäri ja kansanterveyden professori Leana Wen Peoplelle.

Wenin mukaan Sagetin kärsimät, vakavat vammat voi aiheuttaa esimerkiksi kaatuminen seisaaltaan kylpyammeeseen tai muulle kovalle pinnalle.

– Sellainen voima voi aiheuttaa verenvuotoa aivojen sisällä. Koska kallo on suljettu rakenne, verellä ei ole mitään paikkaa mihin mennä paitsi aivot. Sellainen paine johtaa tajuttomuuteen ja lopulta kuolemaan, Wen arvioi.

Bob Saget tunnettiin muun muassa roolistaan Full House -komediasarjassa, jota esitettiin 1980- ja 1990-luvuilla.

Saget oli tuttu myös komediasarjasta How I Met Your Mother, jota esitettiin Suomessa nimellä Ensisilmäyksellä. Saget tuli tunnetuksi myös Amerikan hauskimmat kotivideot -ohjelman juontajana.

Source Link is.fi