Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_902295fcdacfdba678f7ddb7bad5fb12, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Britannian parlamentti käsittelee tänään laki­esitystä, joka muuttaisi yksi­puolisesti Pohjois-Irlannin brexit-sopimusta – Uutisalue

Britannian parlamentti käsittelee tänään laki­esitystä, joka muuttaisi yksi­puolisesti Pohjois-Irlannin brexit-sopimusta

Britannian parlamentissa käsitellään tänään lakiesitystä, jossa ehdotetaan Pohjois-Irlannin brexit-kauppasopimuksen yksipuolista muutosta.

Britannian hallituksen kaksi viikkoa sitten julkaisema lakiesitys on saanut paljon kansainvälistä kritiikkiä. EU on ilmoittanut, ettei pöytäkirjan sisällöstä voi yksipuolisesti päättää poiketa.

Sopimus tehtiin EU:n kanssa vuonna 2020. EU on vastustanut muutosta ja linjannut, että sopimuksen peruuttaminen rikkoo kansainvälistä oikeutta.

Lakiesityksessä ehdotetaan, että brittikauppiaille luotaisiin ”vihreä väylä” tavaran lähettämiseksi Pohjois-Irlantiin. Brittikauppiaiden ei näin tarvitsisi tehdä EU:lle tulli-ilmoitusta. Jos tuotteet ovat matkalla EU:n alueelle, ne tulisi kuljettaa ”punaista väylää pitkin”.

Lakiesityksessä ehdotetaan myös ”tarpeettomien” paperitöiden poistamista tavaratarkastuksista ja luvataan Pohjois-Irlannin yrityksille samat verohelpotukset kuin muualla Britanniassa.

Britannian ulkoministeri Liz Truss on kutsunut lakiehdotusta ”kohtuulliseksi, käytännön ratkaisuksi Pohjois-Irlannin ongelmiin”.

Pohjois-Irlannin asema oli yksi vaikeimmista kysymyksistä koko brexit-neuvotteluissa, joten Britannian aikoma yksipuolinen irtiotto on tyrmistyttänyt sekä naapurimaa Irlantia että muita EU-maita.

Kiistanalaisen lakiehdotuksen on tämänpäiväisen käsittelyn jälkeen läpäistävä vielä useita esteitä sekä Britannian parlamentin alahuoneessa että ylähuoneessa, ennen kuin siitä voisi tulla laki.

Source Link is.fi