Britanniassa analysoitiin yli 600 000 omikron­tapausta – näin kolmas rokote puri räjähdysmäisesti leviävään muunnokseen

Kolmas rokoteannos tarjoaa 88 prosentin suojan vakavaa tautimuotoa vastaan, kertoo Ison-Britannian terveysturvavirasto UK Health Security Agency (UKHSA).

Aiheesta uutisoineen BBC:n mukaan UKHSA analysoi yli 600 000 vahvistettua ja epäiltyä omikrontapausta Englannissa ja havaitsi, että yksittäinen rokoteannos vähensi sairaalahoidon tarpeen riskiä 52 prosenttia. Toisen annoksen jälkeen suoja kohosi 72 prosenttiin, mutta suoja jonkin verran kuluessa.

Kaksi viikkoa kolmannen rokoteannoksen saamisen jälkeen suoja sairaalahoitoa vaativan hoidon tarvetta vastaan ​​kohosi 88 prosenttiin. Vielä ei ole kuitenkaan raportin mukaan täyttä varmuutta siitä, kuinka pitkään tämä suoja kestää.

– Rokottamattomat joutuvat jopa kahdeksan kertaa todennäköisemmin sairaalaan covid-19-taudin seurauksena, sanoo Britannian terveysministeri Sajid Javid BBC:n mukaan.

Raportista kävi ilmi myös, että jo oireilevien henkilöiden kohdalla tehosterokotteen tarjoama suoja oli hieman heikompi ja laski 68 prosenttiin verrattuna rokottamattomiin.

Tiedot vahvistavat, että kahden AstraZeneca-, Pfizer- tai Moderna-rokoteannoksen tarjoama suoja omikron-tartuntaa vastaan on vähäinen, mutta vakavaa tautimuotoa vastaan suoja on paljon parempi. Ison-Britannian terveysviranomaisten mukaan tämä vahvistaa kolmannen annoksen saamisen tärkeyttä.

Source Link is.fi