Banner Before Header

Britanniassa muistettiin sodissa kaatuneita –kuningatar Elisabet joutui perumaan esiintymisensä terveydentilansa vuoksi

Britannian kuningatar Elisabet II joutui sunnuntaina jättämään suunnitellun julkisen esiintymisensä väliin.

Brittihovin mukaan 95-vuotias kuningatar on venäyttänyt selkänsä, eikä siksi voinut osallistua veteraanien ja kaatuneiden muistopäivän tilaisuuteen.

Elisabet on pysytellyt kotioloissa Windsorin linnassa sen jälkeen, kun hän joutui sairaalaan lokakuun lopulla. Syytä sairaalakäynnille ei ole kerrottu.

Elisabet on ottanut vieraita vastaan etänä sairaalavisiittinsä jälkeen. Kuningattaren oli tarkoitus osallistua myös Glasgow’n ilmastokokoukseen, mutta lopulta hän lähetti vain videoviestin.

Kuninkaallisen palatsin lähde kertoi Reutersille, että selkävaiva ei liity lokakuun tapahtumiin.

Prinssi Charles tuurasi Elisabetia

69 vuoden aikana kuningatar Elisabet on jättänyt muistopäivän tilaisuuden väliin kuusi kertaa. Neljä kertaa ulkomaanmatkan takia ja kaksi kertaa ollessaan raskaana.

Viime vuosina Walesin prinssi Charles on laskenut seremoniallisen seppeleen Elisabetin puolesta. Charles laski seppeleen myös sunnuntain seremonian aikana.

Muistopäivään osallistuivat myös Charlesin vaimo Camilla sekä Cambridgen herttuatar Kate ja Wessexin kreivitär Sophie. Politiikoista paikalla oli muiden muassa pääministeri Boris Johnson ja Britannian työväenpuolueen puheenjohtajana Sir Keir Starmer.

Lue myös:

Biden tapasi kuningatar Elisabetin: ”Hän muistutti äitiäni”

Kuningatar Elisabet esiintyi ensimmäistä kertaa julkisuudessa prinssi Philipin kuoleman jälkeen – avasi parlamentin uuden istuntokauden

Kuningatar Elisabet täyttää 95 vuotta, kunnialaukaukset peruttu suruajan vuoksi

Source Link yle.fi