Banner Before Header

Britney Spearsin 13 vuoden piina on päättynyt – tällainen oli erikoinen järjestely isän holhouksen alla

Kaliforniassa oikeuden tuomari on päättänyt lopettaa poptähti Britney Spearsin holhousjärjestelyn. Päätös julistettiin oikeuden kuulemisessa perjantaina Los Angelesissa.

– Tästä päivästä alkaen Britney Jean Spearsiin henkilönä sekä hänen omaisuuteensa kohdistunut holhous on täten lopetettu, tuomari Brenda Penny lausui kuulemisen jälkeen uutistoimisto Reutersin mukaan.

Spears itse ei osallistunut kuulemiseen.

Käytännössä 39-vuotias Spears oli ollut vapaa isänsä holhouksesta jo syyskuun lopusta alkaen. Tuolloin tuomioistuin lopetti väliaikaisesti Spearsin isän Jamie Spearsin holhousvastuun tyttärestään. Jamie Spearsin tilalle nimettiin väliaikainen holhooja, joka huolehti poptähden omaisuudesta.

Tuomari sanoi kuulemisen päätteeksi, että väliaikainen holhooja hoitaa vielä loppuun meneillään olevat taloudelliset asiat.

Poptähden asianajaja Matthew Rosengart sanoi CNN:n mukaan oikeudessa, että Spearsilla on olemassa turvaverkosto talouttaan ja henkilökohtaista hyvinvointiaan varten.

Yhdysvaltalaismedioiden arvioiden mukaan Spearsin omaisuuden arvo on noin 60 miljoonaa dollaria.

FreeBritney-liikkeen fanit riemuitsivat oikeustalon edessä Los Angelesissa, kun tuomari päätti poptähden holhouksen.

Perjantain kuulemisen keskeisin kysymys oli se, edellyttääkö tuomari Spearsilta mielenterveydellisen arvion, joka usein tehdään ennen holhousjärjestelyjen päättämistä. Nyt tuomari ei sitä vaatinut.

Viime vuosina moni on muutenkin ihmetellyt sitä, miksi Spears eli holhouksen alaisena samaan aikaan, kun hän kiersi menestyksekkäästi maailmaa ja ansaitsi miljoonia.

Oikeustalon edustalle kokoontuneet Spearsin fanit riemuitsivat tuomarin päätöksestä ja lauloivat Spearsin hittikappaletta Stronger.

Laulajatähti kiitti fanejaan Instagramissa pian oikeuden päätöksen jälkeen ja kutsui päivää ”parhaaksi koskaan”.

Britney Spearsin holhous alkoi BBC:n mukaan siitä, kun Britney Spears erosi aviomiehestään Kevin Federlinesta ja menetti molempien lastensa huoltajuuden vuonna 2007. Britney Spears kirjautui vanhempiensa suosituksesta vieroitukseen pitkän päihteiden värittämän ajanjakson jälkeen. Hän kuitenkin häipyi hoidosta vain vuorokauden jälkeen.

Samana vuonna Spears sai kuuluisan hermoromahduksensa, jolloin hän ajeli päänsä kaljuksi ja hyökkäsi sateenvarjon kanssa paparazzin auton kimppuun.

Jouduttuaan kahdesti psykiatriseen pakkohoitoon romahduksensa jälkeen ja Los Angeles Timesin mukaan kieltäydyttyään luovuttamasta poikiaan pois, Spears joutui vielä useasti sairaalaan ja vieroitushoitoihin.

Vuonna 2008 tähti asetettiin oikeuden päätöksellä isänsä Jamie Spearsin holhouksenalaisuuteen.

Vuoden 2008 jälkeen Spearsin isä sai oikeuden päätöksellä päättää käytännössä tyttärensä koko elämästä, kuten muun muassa Spearsin valtavasta omaisuudesta, henkilökohtaisista asioista, kodinhoidosta ja lakiteknisistä asioista. Britney Spears ei ole voinut esimerkiksi äänestää, mennä naimisiin, hankkia lisää lapsia tai käydä edes ostoksilla ilman isänsä lupaa.

Spearsin holhous jaettiin kahtia: toinen puolisko koski hänen taloudellista omaisuuttaan ja toinen puolisko hänen henkilökohtaisia asioitaan.

Isä Jamie Spears hoiti molempia holhousosioita vuosina 2008–2019, mutta jättäytyi sen jälkeen pois henkilökohtaisesta holhouksesta vedoten terveyssyihin jatkaen kuitenkin tyttärensä kirstunvartijana.

Fanit ovat vaatineet holhoussopimuksen purkamista kovaan ääneen.

LA Timesin mukaan Jamie Spears tienasi holhoojan työstään lähes 14 000 euroa kuukaudessa. Valtio myös korvasi Jamie Spearsille joitakin kuluja. Isä sai pienen prosenttiosuuden tyttärensä kiertueista, fanituotteiden myynnistä ja valtavista bruttotuloista. Spears oli myös useiden eri tyttäreensä liittyvien yhtiöiden johtaja. Ennen määräämistä holhoojaksi Jamie Spears työskenteli rakennusalalla.

Britney Spears pysyi pitkään vaiti erikoisesti holhousjärjestelystä, kunnes hän alkoi puhua toiveestaan purkaa sopimus viimeisen vuoden aikana. Spears kertoi, että 13 vuotta kestänyt holhousjärjestelyn rajoitti hänen elämäänsä ja oli hyväksikäyttöä.

Lue lisää: Britney Spears hakee virallisesti isänsä holhous­vastuun lopettamista

Source Link is.fi