Banner Before Header

Britney Spearsin holhous loppui

Kaliforniassa oikeuden tuomari on päättänyt lopettaa poptähti Britney Spearsin holhousjärjestelyn. Päätös julistettiin oikeuden kuulemisessa perjantaina Los Angelesissa.

– Tästä päivästä alkaen Britney Jean Spearsiin henkilönä sekä hänen omaisuuteensa kohdistunut holhous on täten lopetettu, tuomari Brenda Penny lausui kuulemisen jälkeen uutistoimisto Reutersin mukaan.

Spears itse ei osallistunut kuulemiseen.

Käytännössä 39-vuotias Spears oli ollut vapaa isänsä holhouksesta jo syyskuun lopusta alkaen. Tuolloin tuomioistuin lopetti väliaikaisesti Spearsin isän Jamie Spearsin holhousvastuun tyttärestään. Jamie Spearsin tilalle nimettiin väliaikainen holhooja, joka huolehti poptähden omaisuudesta.

Tuomari sanoi kuulemisen päätteeksi, että väliaikainen holhooja hoitaa vielä loppuun meneillään olevat taloudelliset asiat.

Poptähden asianajaja Matthew Rosengart sanoi CNN:n mukaan oikeudessa, että Spearsilla on olemassa turvaverkosto talouttaan ja henkilökohtaista hyvinvointiaan varten.

Yhdysvaltalaismedioiden arvioiden mukaan Spearsin omaisuuden arvo on noin 60 miljoonaa dollaria.

Perjantain kuulemisen keskeisin kysymys oli se, edellyttääkö tuomari Spearsilta mielenterveydellisen arvion, joka usein tehdään ennen holhousjärjestelyjen päättämistä. Nyt tuomari ei sitä vaatinut.

Viime vuosina moni on muutenkin ihmetellyt sitä, miksi Spears eli holhouksen alaisena samaan aikaan, kun hän kiersi menestyksekkäästi maailmaa ja ansaitsi miljoonia.

Oikeustalon edustalle kokoontuneet Spearsin fanit riemuitsivat tuomarin päätöksestä ja lauloivat Spearsin hittikappaletta Stronger.

FreeBritney-liikkeen fanit riemuitsivat oikeustalon edessä Los Angelesissa, kun tuomari päätti poptähden holhouksen.

Laulajatähti kiitti fanejaan Instagramissa pian oikeuden päätöksen jälkeen ja kutsui päivää ”parhaaksi koskaan”.

Britney Spears on aiemmin kertonut 13 vuotta kestäneen holhousjärjestelyn rajoittaneen hänen elämäänsä ja olleen hyväksikäyttöä.

James Spears, joka tunnetaan myös Jamiena, on ollut pitkälti vastuussa 39-vuotiaan tyttärensä taloudesta ja yksityiselämästä vuodesta 2008 lähtien. Holhousmääräys annettiin laulajan vuonna 2007 tapahtuneen erittäin julkisen henkisen romahduksen jälkeen.

Source Link is.fi