Brittihovista tihkuu tietoja Charlesin salaisesta toiveesta – kävi kulisseissa keskusteluja Harryn ja Meghanin kanssa

Kuningatar Elisabetin kuolema näyttää lähentäneen kuningas Charlesia poikansa prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin kanssa.

Brittilehti Telegraph kirjoittaa sisäpiirilähteisiinsä perustuen, että viimeaikaiset keskustelut herttuaparin kanssa ovat herättäneet Charlesissa valtavasti toivoa.

Keskusteluyhteys on parantunut, kun kuninkaallinen perhe kokoontui yhteen suremaan kuningatar Elisabetia hautajaisten yhteydessä.

– Asia on niin, että kuningas rakastaa molempia lapsiaan, sisäpiirilähteet kertovat lehdelle.

– Viimeisten 16 päivän aikana on ollut valtavia välähdyksiä toivosta. Tulevaisuutta ajatellen on toivoa yhtenäisyydestä.

Kuninkaallisen perheen välit hakevat jälleen uutta muotoa.

Lehden mukaan ei ole tiedossa kuinka paljon aikaa kuningas on viettänyt kahdestaan poikansa kanssa viimeisten kahden viikon aikana, mutta hän näyttää katsovan tämänhetkistä suhdettaan Harryn kanssa positiivisessa valossa.

Hallituskauttaan aloittelevan Charlesin mielessä pyörii kysymys: kuinka käsitellä Harrya ja Meghania? Kuningas on tietoinen siitä, miten vahingoittavia Kaliforniasta ammutut laukaukset voisivat pahimmillaan olla. Aikana, jolloin hovi haluaa välittää jatkuvuuden ja vakauden tunnetta kansalaisilleen, Sussexin herttuapari on edelleen arvaamaton voima.

Välähdyksiä välien palautumisesta on nähty jo aiemmin. Huomiota herättivät nimittäin Charlesin puheessaan lausumat sanat Harrylle ja Meghanille.

– Haluan myös ilmaista rakkauteni Harrylle ja Meghanille, kun he jatkavat elämänsä rakentamista ulkomailla, kuningas lausui.

Kuningas Charlesin kerrotaan nähneen valtavia toivonpilkahduksia väleissään poikansa prinssi Harryn kanssa.

Sanat tulkittiin Britanniassa ”oliivipuun oksan ojentamiseksi” eli rauhan eleeksi. Jotkut kuninkaallisasiantuntijoista arvioivat, että Charles haluaisi Harryn ja Meghanin takaisin hovin piiriin.

Kulissien takana on kuohunut viime aikoina monenlaisia väitteitä. Aiemmin Daily Mail uutisoi, että kuninkaallisten lähteiden mukaan prinssi Harryn kylmät välit isäänsä kuningas Charlesiin ja veljeensä prinssi Williamiin konkretisoituivat Balmoralissa kuningattaren kuoltua. Väitetysti Harry ei olisi edes tavannut veljeään tai isäänsä linnassa Elisabetin kuoltua.

Charlesin rooli on tiettävästi ollut kuitenkin suuri veljesten välirauhan solmimisessa jopa suruaikana. Maailma yllättyi toden teolla muutama päivä kuningattaren kuoleman jälkeen, kun William ja Catherine ja Sussexin herttuapari Harry ja Meghan saapuivat yhdessä tervehtimään ihmisiä Windsorin linnan edustalle.

Yhteisesiintyminen tuli suurena yllätyksenä, sillä herttuaparit eivät olleet esiintyneet nelistään julkisuudessa yli kahteen vuoteen. Brittimedian mukaan viimeisin julkinen esiintyminen yhdessä oli Kansainyhteisön päivänä keväällä 2020.

Lehtitietojen mukaan veljesten välirauhaa olisi tällöinkin solminut heidän isänsä, kuningas Charles. Daily Mailin mukaan kuningas Charlesin mielipide ei jäänyt epäselväksi, vaan hän määräsi poikansa tekemään yhteisen julkisen esiintymisen. Tiettävästi William ja Charles soittivat toisilleen pitkän puhelun ennen tilaisuuden alkua, jolloin Charles kertoi suoran kantansa asiaan.

Puhelun jälkeen William tarjosi vielä viime hetken rauhan eleen veljelleen ja kutsui heidät kävelemään rinnalleen.

Lue lisää: Kuningas Charles poseeraa salaperäisen ”punaisen laatikon” kanssa – potrettiin tallentunut yksityiskohta sai somekansan huokailemaan ihastuksesta

Lue lisää: Prinssi Andrew ja ex-vaimo Sarah Ferguson pelkäävät ökykotinsa puolesta – kuningas Charles saattaa potkaista veljensä tylysti ulos kartanosta

Lue lisää: ”Voitteko kuvitella kahta tällaista miniää” – Elisabetin tuskainen puuskahdus paljasti anopin epätoivon hetket

Artikkelia muokattu 27.9. kello 15:31: täsmennetty otsikon sanavalintoja.

Source Link is.fi