Banner Before Header

Brittitiedustelu: Venäjällä ase­palveluksen kierto kuukauden myöhässä – tässä syy

Britannian puolustusministeriön tiedusteluraportin mukaan Venäjän asevoimissa näyttäisi olevan koulutusresursseissa niin paljon pulaa, että sille tulee vaikeuksia järjestää majoitusta, koulutusta ja tarvittavia varusteita palvelukseen astuville varusmiehille.

Asepalveluksen kierto alkaa nyt kuukautta tavallista myöhemmin marraskuussa, puolustusministeriö toteaa raportissaan. Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti syyskuun lopulla tuoreimman määräyksen, jonka mukaan palvelukseen on tarkoitus astua 120 000 asevelvollista.

Kyse on eri ihmisjoukosta kuin osittaisen liikekannallepanon piiriin kuuluvista. Asevelvollisia ei voida lain mukaan hyödyntää ulkomailla.

Brittiraportin mukaan myöhästyminen kielii siitä, että Venäjän asevoimien koulutusresursseihin kohdistuu kasvavissa määrin painetta.

Puolustusministeriö arvioi, että yhtäaikainen asevelvollisten sekä liikekannallepanon piirissä olevien majoittaminen, koulutus, varustaminen ja järjestäminen ovat suuria haasteita Venäjällä. Tilannetta vaikeuttaa Venäjän hallinnollisten ja logististen järjestelmien puutteet.

Venäjällä julistettiin ”osittainen” liikekannallepano syyskuussa. Aiemman Britannian puolustusministeriön tiedusteluraportin mukaan liikekannallepanon toteutuksessa on ollut huomattavia ongelmia.

Raportin mukaan Venäjällä virkamiehet ovat lähes varmasti rekrytoineet ihmisiä, jotka eivät sovi liikekannallepanon kriteereihin. Heillä on todennäköisesti vaikeuksia myös kouluttaa uusia värvättyjä, raportissa sanotaan.

Source Link is.fi